artoor_k Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 Zamieszczam zdjęcia ukończonego modelu Velociraptora firmy Lindberg w skali około 1:5.Mimo powszechnej opinii o modelach tej firmy składał się całkiem nieźle.Zmieniłem nieco pozę gada:zmodyfikowałem lewą nogę,przymknąłem nieco szczękę i wymieniłem oczy.Pojawiła się też nowa podstawka.Jest w całości malowany pędzlem.Użyłem washa olejnego z brązu Van Dycka szczegóły wyciągnął suchy pędzel i kolor biały. Wszystkie szczegóły w WARSZTACIE Poniżej fotki gotowego Velociraptora: W tej dżungli coś jest...i to nie jest człowiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 Witam. Sam model mi się podoba, chociaż producent nie ustrzegł się błędów. Malowanie mi się podoba, oraz oczy są zajebiaszcze, tylko ta czerwień na zębach mi się nie podoba, bardziej podobały by mi się bez niej. Ale jak już miał wyglądać jakby co nieco wrzucił na ruszt to wypadało by zrobić ślady krwi na pazurach zwłaszcza na tych szponach. Podstawka to już inna historia, nie podoba mi się w ogóle, chyba była robiona na siłę. Oczywiście dinuś mógł przechadzać się na pustyni, na pewno nie ważył tony, ale Mogłeś nogi umieścić głębiej w "piasku" a i ślady stóp mogły by być, niewyraźne ale wizualnie było by znacznie lepiej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 W sumie warsztat jakoś mnie nie pociągał, ale efekt końcowy jak najbardziej Ok Oczy najfajniejsze z całości. Malowanie też w porządku. Co do podstawki, to zgodzę sie z przedmówcą. Chyba na 'szybkiego' zrobiona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 8 Października 2009 Autor Share Napisano 8 Października 2009 robiona tylko dlatego że oryginalna była jeszcze gorsza a bez podstawki dinuś nie stał I strasznie na szybkiego robiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SniggerS Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 No dinuś bardzo fajny tylko ta podstawka troszkę pustkami świeci :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Jestem pod wielkim wrażeniem. Raptor pierwsza klasa. Zwłaszcza oczy. Faktycznie jak przedmówcy zauważyli, skoro ma zbroczone posoką zębiska, daj mu jakiś ochłap pod łapki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi