Łukasz_G Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 Scania powala na kolana, gdybym ja tak umiał sklejać modele to też bym jeździł MTM ... ale praktyka czyni mistrza Oby tak dalej Pozdrówka. Ale MTM to nie jest tylko konkurs. Jeśli nawet nie chcesz startować w konkursie to warto przyjechać z tym co się ma i wystawić poza konkursem. Przy okazji można się wiele dowiedzieć z rozmów z innymi modelarzami oraz dobrze się pobawić. Zachęcam do pokazywania się na konkursach wielu modelarzy kryje się ze swoimi modelami chodź przynajmniej połowa jest naprawdę dobra. Ja pamiętam jak ja przyjechałem na MTM dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy i rok później przyjechałem ze Scanią Timber Truck i wyjechałem stamtąd z niezłym dorobkiem. Takie zloty konkursy wiele wnoszą w modelarstwo tak więc zapraszam do pokazywania się na imprezach Będę pamiętał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Człowieku jaka rura na dwa cylindry ? Ilość rur nie zależy od cylindrów. Może być V8 i jedna rura, a może też być R6 i cztery rury. Wylot spalin jest normalnie jak w każdej ciężarówce, rura z turbosprężarki idzie to tłumika i z tłumika do poziomych rur po obydwu stronach. Rury pionowe są na podobnej zasadzie, tyle tylko, że rura od spalin nie idzie do tłumika, tylko bezpośrednio z turbosprężarki jedną rurą rozgałęzienie na dwie pionowe rury - tzw. pusty komin, czyli popularny zabieg tuningowy w celu ukazania piękna V8 Aha, dziękuje bardzo za wytłumaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierłoś Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Noo modedl fantastyczny : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Piekny model, mi tez sie podoba...ale te halogeny na dachu to równo nie sa- ostatni od lewej gdzies sie zagapił chyba...ktos sie musi troche czepiac.hehe pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Możesz zdradzić jak malowałeś go to wszystko aerkiem czy są to jakieś kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Możesz zdradzić jak malowałeś go to wszystko aerkiem czy są to jakieś kalki? Nie wszystko w tym modelu było malowane, wszystkie napisy. Jedyną kalkomanią użytą w tym modelu jest: zegary deski rozdzielczej, tablice na tylnym zderzaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Możesz zdradzić jak malowałeś go to wszystko aerkiem czy są to jakieś kalki? Nie wszystko w tym modelu było malowane, wszystkie napisy. Jedyną kalkomanią użytą w tym modelu jest: zegary deski rozdzielczej, tablice na tylnym zderzaku. W porządku, może źle sprecyzowałem pytanie. Jak zrobiłeś takie wzory, czy robiłeś jakieś maski jeśli tak to jak, jakimś ploteram ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pazioo Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 Tak podstawę stanowiły szablony zaprojektowane przeze mnie i oddane do wycięcia. Jednak szablony to połowa sukcesu bo one ustaliły mi mniej więcej wzór. A już główne malowanie to niestety taśma. Bo szablonu nie da się idealnie przykleić i zawsze znajdzie się coś co nie będzie tak jak powinno i trzeba ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi