Peter 1410 Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Witam Przedstawiam swój pierwszy humvee (mam nadzieję zbudować ich trochę) Na swój debiut wybrałem wersję sanitarną,podobała mi się bryła nadwozia (jeszcze kiedyś wrócę do tego modelu) Dużo się jeszcze muszę nauczyć,modelarstwo jest wymagającym hobby. Pozdrawiam Piotrek I dziękuje wszystkim za uwagi i wskazówki (Kubiszowi za dokumentację zdjęciową) Warto zamieszczać warsztaty w naszym wątku humvee,można dzięki temu uzyskać wiele ciekawych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Już pisałem w wątku warsztatowym, że wyszedł Ci całkiem ładny model. Mam nadzieję, że kolekcja będzie rosnąć podobała mi się bryła nadwozia (jeszcze kiedyś wrócę do tego modelu) Dostałeś kilka innych ciekawych propozycji malowania, więc jak najbardziej możesz jeszcze jednego skleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Fajny i pierwsza taka buda gotowa tylko na fotkach ten niebieski jest chyba za mocny - ale ja to stary i upierdliwy jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 22 Października 2009 Autor Share Napisano 22 Października 2009 Kubisz i BaldPuma dzięki za dobre słowo (co do zdjęć te niebieskie tło trzeba wymienić,najlepiej zbudować jakiś namiocik bezcieniowy,z białym tłem) Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 modelarstwo jest wymagającym hobby. Oj... wymagającym - grubego portfela A tak serio, ładny model, jedno ale za bardzo się świeci (chyba że to wina fotek). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 23 Października 2009 Autor Share Napisano 23 Października 2009 Model był malowany matowymi farbami,zdjęcia przekłamują rzeczywisty obraz (marny ze mnie fotograf,muszę jeszcze popracować nad foceniem modeli) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 marny ze mnie fotograf,muszę jeszcze popracować nad foceniem modeli Peter, zdjęcia nie są wcale takie złe, widać na nich to co trzeba i tylko to, masz jednolite tło (fakt, kolor mógłby być nieco mniej jadowity), fotki są dobrze wykadrowane, model dobrze oświetlony. Inna sprawa, to wielkość fotek, przy której niestety dokładnie widać wszystkie niedoróbki takie jak np. postrzępione przejścia kolorów. Przy drugim modelu spróbuj dokładniej prowadzić pędzel, najlepiej płaski i niezbyt duży (ja plamy kamo maluję dość rzadką farbą dwoma pędzlami - małym krawędzie, większym wypełniam plamy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi