Jump to content

Airbus A380 New Livery Revell 1:144

heavy1123
 Share

Recommended Posts

Witam,

Będzie to mój pierwszy samolot pasażerski. Zamierzam go pomalować pędzlem. Budowa modelu będzie szła raczej powoli, gdyż model będę sklejał tylko w czasie wolnym od szkoły i nauki (a niestety mam dużo nauki), ale postaram się co jakiś czas aktualizować budowę. Mam nadzieję, że wyjdzie całkiem przyzwoicie.

A na razie in-box:

IMG_1435.JPG

IMG_1436.JPG

IMG_1439.JPG

IMG_1440.JPG

IMG_1442.JPG

IMG_1445.JPG

IMG_1446.JPG

IMG_1448.JPG

IMG_1449.JPG

IMG_1457.JPG

IMG_1460.JPG

IMG_1461.JPG

IMG_1462.JPG

Pzdr,

Filip

a jeżeli nie masz aerografu to nie lepiej kupić biały spray i pomalować??

też mi to przyszło do głowy, tyle że i sprayem można zepsuć model (przy nieuważnym stosowaniu) a kolega już całkiem nieźle sobie z pędzlem poradził przy Bellu 206, bynajmniej trzymam kciuki

Jędrek

też mi to przyszło do głowy, tyle że i sprayem można zepsuć model (przy nieuważnym stosowaniu)

Zgadza się. Moje pasażery były malowane białym sprayem ( ale to co na biało bo reszta to aerografem lub pędzelek)

Nie można z bliska malować , równomierne nakładanie to nie takie proste bo spray daje dużo farby...

Czy ten kokpit masz zamiar zostawić w takiej formie? Nie będziesz nic domalowywał? Będzie trochę "smutny"...

Gdy wklei szybkę od kokpitu to i tak nie będzie widać detali...

KonDi, wiem, wiem Ale przecież wielu z nas robi coś, czego potem nie widać. Po to by poćwiczyć, by mieć satysfakcję, by odkryć, by poznać samolot, by się pochwalić zdjęciem fajnego kokpitu i pokazać gdzie się znajduje Wiele powodów... jedna praca

Spróbowałem trochę go ożywić:

IMG_1798.JPG

P.S. Wiem, że nie jest to arcydzieło , ale myślę, że wygląda lepiej od "smutnego kokpitu".

P.S.2. Sorry za to, że zdjęcie jest trochę pomarańczowe, ale robiłem bez lampy błyskowej i pomarańczowe ściany mojego pokoju trochę "podmalowały" to zdjęcie

Pzdr,

Filip

Zacząłem sklejać przednie podwozie:

IMG_1849.JPG

IMG_1846.JPG

Oraz komora podwozia przed malowaniem:

IMG_1843.JPG

Wiem, że zdjęcia goleni podowania nie są rewelacyjne, ale to dlatego, że nie mam jeszcze dobrego obiektywu makro. Spróbuję coś wymyślić żeby zdjęcia były lepsze.

Pzdr.,

Filip

• 2 weeks later...