heavy1123 Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Witam, Będzie to mój pierwszy samolot pasażerski. Zamierzam go pomalować pędzlem. Budowa modelu będzie szła raczej powoli, gdyż model będę sklejał tylko w czasie wolnym od szkoły i nauki (a niestety mam dużo nauki), ale postaram się co jakiś czas aktualizować budowę. Mam nadzieję, że wyjdzie całkiem przyzwoicie. A na razie in-box: Pzdr, Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 kawał samolotu, będę kibicował Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Zamierzam go pomalować pędzlem. Tyle białości pędzlem - niezłe wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Hardkor z tym pędzlem. Niemniej życzę szczęścia i powodzenia! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Fajny samolocik I z tym pędzelkiem to rzeczywiście wyczyn a jeżeli nie masz aerografu to nie lepiej kupić biały spray i pomalować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 a jeżeli nie masz aerografu to nie lepiej kupić biały spray i pomalować?? też mi to przyszło do głowy, tyle że i sprayem można zepsuć model (przy nieuważnym stosowaniu) a kolega już całkiem nieźle sobie z pędzlem poradził przy Bellu 206, bynajmniej trzymam kciuki Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Duże wyzwanie z pędzlem, ale możliwe. Pomalowałem tak kiedyś Beluge w skali 1/144 model masterami 1745 wyszlo super jak na pędzel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 też mi to przyszło do głowy, tyle że i sprayem można zepsuć model (przy nieuważnym stosowaniu) Zgadza się. Moje pasażery były malowane białym sprayem ( ale to co na biało bo reszta to aerografem lub pędzelek) Nie można z bliska malować , równomierne nakładanie to nie takie proste bo spray daje dużo farby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 24 Października 2009 Autor Share Napisano 24 Października 2009 Dziś rano skleiłem i pomalowałem kokpit: Pzdr, Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Filip, masz literówkę w swoim banerze Czy ten kokpit masz zamiar zostawić w takiej formie? Nie będziesz nic domalowywał? Będzie trochę "smutny"... I gratuluję hobby (tego z banera) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Czy ten kokpit masz zamiar zostawić w takiej formie? Nie będziesz nic domalowywał? Będzie trochę "smutny"... Gdy wklei szybkę od kokpitu to i tak nie będzie widać detali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 24 Października 2009 Autor Share Napisano 24 Października 2009 Nexus, wielkie dzięki (za spostrzegawczość i za gratulacje) . Literówka już poprawiona. Co do kokpitu to zastanowię się jak go "ożywić". Pzdr., Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 KonDi, wiem, wiem Ale przecież wielu z nas robi coś, czego potem nie widać. Po to by poćwiczyć, by mieć satysfakcję, by odkryć, by poznać samolot, by się pochwalić zdjęciem fajnego kokpitu i pokazać gdzie się znajduje Wiele powodów... jedna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Gdy wklei szybkę od kokpitu to i tak nie będzie widać detali... My to będziemy wiedzieli P.S. Dla czego ciągle widzę literówkę w bannerze heavyego? Pamięć przeglądarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 24 Października 2009 Autor Share Napisano 24 Października 2009 Raczej tak. Powinno być: "Filip Modrzejewski Photo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 W sumie to prawda A ożywić go można po przez do danie mu przycisków i wyświetlaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 24 Października 2009 Autor Share Napisano 24 Października 2009 Spróbowałem trochę go ożywić: P.S. Wiem, że nie jest to arcydzieło , ale myślę, że wygląda lepiej od "smutnego kokpitu". P.S.2. Sorry za to, że zdjęcie jest trochę pomarańczowe, ale robiłem bez lampy błyskowej i pomarańczowe ściany mojego pokoju trochę "podmalowały" to zdjęcie Pzdr, Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 No kokpit wygląda super. A zdjęcia nie są takie złe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Może pomoże jakbyś chciał jeszcze coś dopracować w kokpicie: http://www.gillesvidal.com/blogpano/cockpit1.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Dobre:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 31 Października 2009 Autor Share Napisano 31 Października 2009 Zacząłem sklejać przednie podwozie: Oraz komora podwozia przed malowaniem: Wiem, że zdjęcia goleni podowania nie są rewelacyjne, ale to dlatego, że nie mam jeszcze dobrego obiektywu makro. Spróbuję coś wymyślić żeby zdjęcia były lepsze. Pzdr., Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 Ostatnio miałem trochę więcej czasu, więc...: a) Gotowe przednie podwozie: b) Gotowa cześć tylnego podwozia: c) Zacząłem sklejać skrzydła: - w porównaniu do "2 gr" -oraz podczas schnięcia: Pzdr., Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 Mam pytanie: czy skrzydła pomalować (i dodać kalki) przed doklejeniem do kadłuba, czy po sklejeniu ich razem z kadłubem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Ja w swoim zrobiłem przed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy1123 Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 Ciąg dalszy prac - podwozie oraz kokpit przyklejone do kadłuba: Pzdr, Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi