skala72 Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Zostałem szczęśliwym posiadaczem oto tego Panzera II w wersji "c". Po pierwszych oględzinach wszystko wyglądało super, ale jak się okazało później, byłem w błędzie. Forma jest z 1995 roku i można go porównać do modeli z Mirage Hobby, niby wszystko ok, ale całe szczęście, że mam blaszki Eduarda dedykowane do Pz.II Alana. Jak zauważycie, jest już jeden babol, a mianowicie muszę dorobić część bocznej ścianki, ponieważ jest niedolana, pościnać sporo "detali" ponieważ są zbyt duże. Gąski są też takie sobie i zdaje się, że będę zmuszony do ich wymianie, wymienić należy również lufy od działka i MG 34, co już wykonałem i właśnie na nie czekam (RB Model). To na tyle. Cena modelu/kompletu wyniosła 60 zł + 27 za lufy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Przy nowej Tamci, dedykowanej właśnie na Wrzesień 39, to ten Alanik nawet z blaszkami edka wypada bardzo blado - niemniej, to po prostu przepaść 15 lat, więc w sumie nie ma czemu się dziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Października 2009 Autor Share Napisano 25 Października 2009 Na pewno, te 15 lat w tej branży (nie tylko) to wieki. Zapewne zaopatrzę się w Pz.II c i Panthere D z Tamiyi, ale to za moment. Jeżeli ktoś z was posiada dobre i szczegółowe zdjęcia Panzera II c, to proszę o publikowanie (rzuty od przodu, tyłu, boku itd..). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi