Skocz do zawartości

BOEING 777 - 200 JAL. Skala 1:144. Projekt grupowy boeing.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej.

Co do projektu to wrzucę parę zdjęć.

To pierwsze zdjęcie było robione jeszcze w wakacje, a to drugie było robione niedawno.

45cb68945bb95c4am.jpg

971c27112dfe339cm.jpg

To narazie tyle, nastepne fotki beda jak juz go pomaluje.

Napisano

"kawałek" samolotu jak się kleiło, pasowanie itp.?

na drugim zdjęciu perspektywa sprawia, że skrzydło wydaje się być przyklejone pod dziwnym kątem

Jędrek

Napisano

Że kawał samolotu to fakt

Też bym chciał się dowiedzieć jak wrażenia z budowy. Czekam na następne postępy w budowie.

Napisano

Części są dobrze spasowane nie trzeba uzywać dużo szpachli.Co do tego skrzydła samolot był przechylony jak robiłem to zdjęcie.Fajnie sie go skleja częsci jest mało śilniki są już gototwe póżniej wstawie zdjęcia.I myśle że za jakiś tydzień może 2 już go skończe.

Napisano

Oto najnowsze zdjęcia:

1. Skleiłem silniki:

e9084d61e24d2165m.jpg

2. Zrobiłem podwozie:

4af409cef6a3dae4m.jpg

3540dc4a716587abm.jpg

3. Próbna przymiarka na sucho:

005ff87d4243ffc1m.jpg

Następne zdjęcia już niedługo. Pomaluję golenie podwozia na srebrno i samolot na biało.

Napisano

Te silniki takie dziwne. Bebechy to całość z obudową silnika? Bynajmniej tak to wygląda na zdjęciach że wylot z obudową to jedna część.

• 2 months later...
Napisano

Mam do was prośbe.Postanawiam zmieniać barwe samolotu kalki mam zamiar kupic na allegro.Gdybyście znależli kalki na allegro to czy moglibyście mnie powiadomić na pw i dodać link.

• 2 weeks later...
Napisano

To oficjalne boeing bedzie w malowaniu Quatar arlines .Po rozmowie z właścicielem sklepu powiedzaił że kalki powinny w najbliższym czasie pojawić się.

Napisano
To oficjalne boeing bedzie w malowaniu Quatar arlines .Po rozmowie z właścicielem sklepu powiedzaił że kalki powinny w najbliższym czasie pojawić się.

Ooo to czekam na rezultat :] mój będzie JAL.

• Super Moderator
Napisano
Co to za sklep ?
Napisano (edytowane)

Bardzo tobry sklep http://www.twosixdecals.co.uk/epages/62035508.sf/en_GB/undefined/bgr_infopage_section.png/?ObjectPath=/Shops/62035508/Categories/%22Latest%20News%20-%207th%20February%202010%22 jakby ktos chcial to sątam kalki :(wszystkie na boeing 777-200) Aeroemxico(niestety trzeba poczekać),KLM(dostępne),Thai(dostępne),Air India(dostępne) i oczywiście Quatar Arlines na które czekam.

Edytowane przez Gość
  • 3 weeks later...
Napisano

Mam do was pytanie czy ktoś z was posiada zchemat płyty lotniskja bo doszłęm do wniosku ,że boeing bedzie fajnie wygladal na takiej płycie.

Napisano

Polecam Google Earth. Dla przykładu:

Tutaj fragment lotniska w Dublinie:

dub.jpg

A tutaj Londyn Stansted:

lon.jpg

Pozdrawiam

Eryk