Wiczu Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 (edytowane) Właśnie kupiłem model Nissan-a 350z z firmy Tamiya...Jest to mój pierwszy model plastikowy (wcześniej sklejałem modele papierowe) Jednocześnie chciałbym poprosić o drobne podpowiedzi w sprawie jaka farbę, szpachlę, podkład, klej, itp. najlepiej kupić... I pomoc w sprawie jak złożyć model, na co uważać, na co zwrócić uwagę, no i najgorsza rzecz jak malować (Czyli złożyć model ale moimi rękami )Wracając do moich założeń wobec tego modelu chciałbym zrobić w nim trochę drobnych przeróbek kosmetycznych, jakiś Body-Kit (nie wiem czy to dobre dla mnie na początek), podłączyć elektronikę(neony, diody w kloszach itp.)nałożyć Carbon na maskę i wymienić felgi (kupić nie wiem gdzie, ale ok). Nie jestem pewien co do koloru...niebieski,szary,srebrny ,rudy(ten taki orginalny od Nissana 350z),biały lub czarny...w każdym razie kolor pewnie wyjdzie w czasie pracy nad modelem.. Wiem, że mam duże wymagania, ale będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś mi doradzi w sprawie tego modelu. Oto zdjęcia Edytowane 30 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Kolego - wklejaj ZDJĘCIA z fotosika, a nie linki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Proszę o poprawienie wklejonych fotek według regulaminu forum tj. miniaturek lub zdjęć w rozmiarze 800x600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Witam:) czekam z niecierpliwoscia na postepy w projekcie, i pozwole sobie zadac tutaj pytanie do wszystkich, gdzie kupujecie modele? Bo rozumiem ze w gre wchodzi nie tylko allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiczu Napisano 4 Listopada 2009 Autor Share Napisano 4 Listopada 2009 http://www.modelcentrum.pl --> tu jest dosyc dobry wybor modeli, czesci, narzedzi itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi