Qdłaty Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Nareszcie pogoda się trochę poprawiła i można było zrobić kilka zdjęć. Model który prezentuję przedstawia miniaturkę marokańskiego pojazdu należącego do sił ONZ. Model budowany "z pudła", zarówno hummer z zestawu Academy jak i działo przeszczepione z zestawu Skifa. Samo działo jest troszkę inne niż w oryginale, ale tym razem poszedłem po najmniejszej linii oporu. Z przeróbek własnych, wstawiłem w miarę prawidłową pokrywę silnika w przedziale kierowcy, zamiast "klocka" jaki przygotował producent. Jestem zadowolony z malowania, które wyszło trochę lepiej wyważone niż ostatnio. Jednak jak na pojazd ONZ i tak jest za bardzo "utrudzony życiem". Zdjęcie oryginału: Źródło: internet No i sesja modelu: a także mały plener: Zapraszam do oglądania, komentowania i zadawania pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Model bardzo ładny, choć jak na mój gust zdecydowanie za bardzo "utrudzony życiem", wolę pojazdy czystsze. Chociaż kto wie, jak ten Humvee ze zdjęcia wyglądał jakiś czas później? Mogłeś dodać jakiś inny akcent kolorystyczny, na przykład błękitny hełm. Bardzo elegancka sylwetka. Gratulacje, kolejny Humvee do kolekcji Robiąc ostatnie zdjęcie mogłeś poczekać, aż jakiś samolot będzie przelatywał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 28 Października 2009 Autor Share Napisano 28 Października 2009 na przykład błękitny hełm Niestety chwilowo nie mam żadnego. Robiąc ostatnie zdjęcie mogłeś poczekać, aż jakiś samolot będzie przelatywał... Nie miałem czasu poczekać. może jeszcze coś zmontuję w "Fotoszopie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Zamiast hełmu daj gustowną apaszkę jaką noszą ONZtowcy w Afryce FAJNY MODEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Jak dobrze liczę siódmy humvee w tej zacnej kolekcji.Bardzo ciekawy pomysł i super wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Ładnie wykonany model, jak dla mnie brudzenie OK, szkoda że nie spróbowałeś zrobić grubszych napisów UN, i jeszcze jeden szczegół, zbyt masywne zapinki klapy silnika. Jeżeli nie posiadałeś EDKA, mogłeś pokusić się o własnoręczne wykonanie. Ogólnie duży plus za pojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 29 Października 2009 Autor Share Napisano 29 Października 2009 ...zrobić grubszych napisów UN Napisy robiłem korzystając z masek Edka. Boczne napisy są nie tylko za wąskie, ale w ogóle za małe. Biorąc pod uwagę, że Marokańczycy nie trzymają standardowych wymiarów napisów, nie jest to duży błąd. ...zbyt masywne zapinki klapy silnika... Wiem. W końcu część "pudełkowa". Edka nie miałem, a samemu nie robiłem bo generalnie żadnych dodatków nie robiłem. Model bardzo ładny FAJNY MODEL Bardzo ciekawy pomysł i super wykonanie Ładnie wykonany model Oczywiście dziękuję wszystkim za dobre slowo i wsparcie w warsztacie. Do zobaczenia w kolejnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi