Paweł Czarnocki Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Co sądzisz o gumowych gąsienicach z zestawu - warto wymieniać? Moim skromnym zdaniem nie warto. Jeśli będzie stał na równym podłożu to zostaw gumiśki. Owszem są ogniwka do Leosia ale i tak w nowoczesnych czołgach taśmy są napięte http://data3.primeportal.net/tanks/peter_van_iren/leopard_2_a5_nld/images/leopard_2_a5_nld_03_of_14.jpg http://data3.primeportal.net/tanks/peter_van_iren/leopard_2_a5_nld/images/leopard_2_a5_nld_06_of_14.jpg i na dodatek zasłonięte fartuchami i g.... guzik widać http://data3.primeportal.net/tanks/peter_van_iren/leopard_2_a5_nld/images/leopard_2_a5_nld_05_of_14.jpg http://data3.primeportal.net/tanks/peter_van_iren/leopard_2_a5_nld/images/leopard_2_a5_nld_04_of_14.jpg Fotki z Primeportal.net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 Pomalowałem wszystko podkładem. Następnie większość czarnym matem. Niestety z braku farby nie wszystko. Zastanawiam się, czy nie zrobiłem zbyt długich lin. Ale takie mi się podobają. Gąsienic ostatecznie nie wymieniam. Plastikowe nie przyszły na czas- zrezygnowałem z zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Ludzie, jakie zastosowanie mają w Leopardach A5/A6 te odchylane "skrzydła" na wieży ? P.S. Relację obserwuję. Praca podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Ochrona Przeciw Lotnicza ;) Poczekam na malowanie kamo , czeka na mnie tem model , ale od Hobby Bossa - ten zestaw blaszek od edka , HB dodal za darmo do modelu Z reki chyba tego nie sikniesz , bo ja chcialem od reki , jakies masy trzeba tu uzyc - popatrze z czym to sie je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnold90 Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 (edytowane) Ludzie, jakie zastosowanie mają w Leopardach A5/A6 te odchylane "skrzydła" na wieży ? Kolega Maciek odchylił te osłony tylko po to, by dokładnie pomalować tę część wieży ale od Hobby Bossa - ten zestaw blaszek od edka , HB dodal za darmo do modelu Niestety, ale replika Leoparda firmy HB to gówno nie model. Lepiej dołożyć trochę (~30 zł) i kupić model firmy Tamiya. Dodatkowo warto też kupić: http://www.jadarhobby.pl/voyager-pe35011-leopard-p-15174.html?osCsid=ba0e8d41d3e9aa0c8324a96737bf84c0 Edytowane 2 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Zle edycji uzyles ;) Nie jest zly , jakosciowo daje rade , detale tez sa w miare ok , jak na model za 69zl jest wrecz wypas. Jeden babol do ktorego sie mozna doczepic to oslony czegos tam , na jakiejs stronie czytalem , ze to jedyny babol tego czolgu firmy HB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Kolega Maciek odchylił te osłony tylko po to, by dokładnie pomalować tę część wieży w rzeczywistych pojazdach też się odchylają te osłony, żeby można było pomalować tę część wieży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnold90 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Osłony te raczej są demontowalne, więc jest to możliwe. Ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 Z reki chyba tego nie sikniesz , bo ja chcialem od reki , jakies masy trzeba tu uzyc - popatrze z czym to sie je Jasne, pokażę jak to się robi w rzeczywistych pojazdach też się odchylają te osłony, żeby można było pomalować tę część wieży ? Gdzieś widziałem zdjęcie z odchylonymi bocznymi częściami (panelami?). Ale jakoś nie mogę znaleźć tego zdjęcia. Ale myślę, że te mogą rozwiać wątpliwości. [/img]http://i13.photobucket.com/albums/a251/RIPper_SVK/afvs/leopard%202/leopard-2a5_turret_construction_12.jpg[/img] BTW. Ciekawe są te wersje (przy okazji znalezione) Przy okazji trochę pomalowałem. Jeszcze trzeba tu i tam lekko poprawić, ale wszystko zaczyna nabierać kształtu, a może raczej koloru ;) Mam nadzieję, że już za tydzień zaprezentuję dalszą część malowania. Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Pierw bedziesz malował zielonym ,pózniej brązowym , a na końcu czarnym ? Taka kolejność kamo ? Czekam aż dojdziesz do tego momentu , zobacze efekt malowania kamo z ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 zobacze efekt malowania kamo z ręki Ono nie będzie malowane z ręki. Użyję jak zwykle w takich sytuacjach blue tacka, z którego porobię wałeczki do maskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Aha teraz zaczaiłem , że pokażesz mi jak to się robi - od tej masy o której wspomniałem-blue tacka To już widziałem gdzieś w akcji , muszę się po to wybrać do sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 12 Lutego 2010 Autor Share Napisano 12 Lutego 2010 Dawno mnie nie było. I nie miałem też czasu na modele :/ Dzisiaj pomalowałem do końca zielonym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 14 Lutego 2010 Autor Share Napisano 14 Lutego 2010 Popryskałem model wielokolorową perfumą. Czarny się trochę błyszczy, ale dojdą jeszcze szczegóły, wash, kalki, pigmenty, mat/półmat, inne 'głupoty' (kolejność wymieniania przypadkowa). W jednym miejscu farba lekko odprysnęła, ale to na blaszce i łatwo poprawić. Chyba całkiem sprawnie mi idzie- patrząc na moje poprzednie modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 Jakimi kolorkami pomalowałeś? Zacnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 18 Lutego 2010 Autor Share Napisano 18 Lutego 2010 Znalazłem to zdjęcie A farby to gunze, dedykowane kolory (z serii NATO). Co myślicie o oznaczeniach tego egzemplarza? Jak dobrze pójdzie, to dzisiaj położę kalki i dokończę malowanie detali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 23 Lutego 2010 Autor Share Napisano 23 Lutego 2010 Pomalowałem detale. Położyłem kalki. Całość pokryłem clearem gunze. W chwili obecnej mam doskonałą bazę pod wszelkiego typu dalsze prace malarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 26 Lutego 2010 Autor Share Napisano 26 Lutego 2010 Delikatny wash + rozjaśnianie krawędzi. Teraz czekanie aż całkiem wyschnie, półmat, dalsza zabawa olejami i na koniec pigmenty. Już widać koniec, że tak powiem Niestety będę musiał wcześniej pozdejmować te wszystkie farfocle z waty, co mi się przykleiły :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 28 Marca 2010 Autor Share Napisano 28 Marca 2010 Niewiele ostatnio działałem przy modeliku. Zdążył się więc trochę przykurzyć. Jednak na szczęście niewiele zostało do zrobienia- przykurzenie (ale pigmentami) i zmatowienie. Olejami już "oberwał" i jest trochę przybrudzony na podwoziu. A tak to wygląda na dzisiaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Przykurzyłem model, zmatowiłem i utrwaliłem pigmenty. Niestety dość mocno mi wcięło kurzenie (jest odrobinę widoczne), ale przynajmniej wszystko ma właściwą matowość Tak to wygląda na dziś: Możliwe, że dzisiaj jeszcze zrobię jeszcze raz kurzenie. Można powiedzieć, że tak będzie wyglądać wersja finalna [edit] Możliwe, że powstanie też prosta podstawka... Pożyjemy, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Kwietnia 2010 Super Moderator Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Można powiedzieć, że tak będzie wyglądać wersja finalnaNawierć lufę, kolego - strasznie kole w oczy zakorkowana Poza tym szczegółem - jest miodzio - - jestem na TAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 3 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Lufa została nawiercona, jakoś przeoczyłem ten detal... Koniec prac, nareszcie (kliknij zdjęcie, aby zobaczyć galerię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi