zbyneck Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Witam,bardzo długo wahałem się czy wziąć udział w konkursie właśnie z tym modelem ...No wiecie ta sama maszyna w tej samej kategorii konkursowej ,tylko,że Michalw zmagać się będzie z brakiem części(duży szacun),a ja z ich ewentualnym błędnym wykonaniem...Myślę ,że nawiąże się miedzy nami zdrowa modelarska rywalizacja Jeśli kogoś interesują parametry to proszę http://www.ossus.pl/biblioteka/All_Terrain_Armored_Transport In boxa zamieściłem jakiś czas temu,mam nadzieję że nie naruszam regulaminu...viewtopic.php?t=10264,i jako dowód że łazik jest jeszcze w kawałkach załączam fotki Za model zabiorę się niebawem,pozdrawiam wszystkich biorących udział w konkursie,oraz osoby kibicujące Zbyneck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 O proszę. Star-Wars'ów ci dostatek na tym konkursie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Powodzenia. Mam nadzieję że będziemy się wspierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 No to rzeczywiście będzie ciekawie zobaczyć dwa AT w jednym konkursie . Nie wiem tylko co jest gorsze budowa od podstaw czy składanie MPC/AMT. Mam nadzieję, że Twoje wypraski są lepsze niż te, które są w moim AT-AT. Kupiony co prawda nie tak dawno ale niczym nie różni się od tych z lat dziewięćdziesiątych ubiegłego wieku . Trzymam kciuki za budowę i za lepszą jakość modelu niż mój. Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Powiem Ci Piotrek, że moje AT-AT mim iż było zakupione w... hmm no przełom bo chyba okolice gwiazdki 95-96 składało się wyśmienicie, serio. O ile dobrze pamiętam było MPC ale pewności nie mam, model jeszcze gdzieś mi tam zalega w kartonowym pudle, może kiedyś przyjdzie pora go odkopać i odświeżyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Powiem Ci Piotrek, że moje AT-AT mim iż było zakupione w... hmm no przełom bo chyba okolice gwiazdki 95-96 składało się wyśmienicie, serio. Jak najbardziej wierzę. Wypraski mojego AT mimo nowego pudełka są z tych samych form tylko starszych o co najmniej 10 lat. I tu jest problem bo upływ czasu doskonale widać na jakość części no i poprawiania trochę jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2010 Witam,wszystkich kibiców i oglądających relację Byłem pewien,że kolejny wyrób AMT przyniesie mi wiele frajdy Na początek na warsztat trafiła "głowa"która ,okazała się małym problemem w porównaniu z resztą transportera,ale o tym później Poskładana i po szpachlowana kabina z wyrytymi liniami podziału blach(standardowo były wypukłe) Hosted on Fotki Hosted on Fotki Hosted on Fotki Hosted on Fotki Rzut oka na gumkę łączącą głowę z resztą łazika,która umożliwić ma jej obracanie się-taki amerykański bajer,pojęcia nie mam czy skorzysta ,ale na wszelki wypadek ..... Hosted on Fotki Na razie tyle,jutro/niebawem kolejne zdjęcia z pomalowaną kabiną podkładem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Dział SF powstaje z prochu Bardzo dobrze tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2010 Witajcie Dział SF powstaje z prochu Jasne,że tak.Wreszcie zabrałem sie za model ,może skończy się to jakąś galerią ???? Tak jak obiecałem ,fotki pomalowanej białym podkładem Motipu(awaria sprężarki)kabiny Hosted on Fotki Hosted on Fotki Hosted on Fotki Hosted on Fotki Hosted on Fotki Dziś to na tyle...zabieram się do trasowania kolejnych linii podziału,jak będę miał się czym pochwalić to, oczywiście nie omieszkam Oczywiście, wtrącać swoje co nieco można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Oczywiście, wtrącać swoje co nieco można... No to ja wtrącę swoje co nieco . Również się cieszę, że dział SF z prochu powstaje. Ładnie wyszły linie podziału. Z ruchomej kabiny bym zrezygnował. Jak oglądam zdjęcia oryginałów to widać, że tunel łączący kabinę z kadłubem powinien być stosunkowo krótki. AMT daje go (wg mnie oczywiście) zbyt długi. Jedynym wyjściem to mocno zeszlifować części łączące się z kabiną i kadłubem. Trzymam kciuki za galerię końcową. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Aż sobie puściłem Gwiezdne Wojny Imperium Kontratakuje na tę okazję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 ..zabieram się do trasowania kolejnych linii podziału,jak będę miał się czym pochwalić to, oczywiście nie omieszkam Laughing Laughing No właśnie,tych linii na korpusie jest tyle,że odpadłem na przedbiegach ,sił i samozaparcia brak.....Na warsztat trafiły wydawałoby się prostsze nogi,które nie mają linii podziału,ale za to nie są spasowane .Zamiast rycia wybrałem piłowanie Obrobione nogi tylne Hosted on Fotki oraz przednie,które producent przewidział ruchome w kolanie ... Hosted on Fotki Pozostało mi tylko poskładać"stopy" i pomalować całe nogi podkładem . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 8 Lutego 2010 Autor Share Napisano 8 Lutego 2010 Witam. Wczoraj,jak przeglądałem fotki AT AT,znalazłem "mały szczegół" którego w moich nóżkach nie ma...(linii podziału na stopach,oraz wyżłobienia na cięgnie stopy) Hosted on Fotki Wyżłobienia dorobiłem ,jeszcze linie podziału blach... Hosted on Fotki Hosted on Fotki Hosted on Fotki Hosted on Fotki Pozdrawiam wszystkich przyglądających się,ja sam wracam do pracy-końca jeszcze nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Wczoraj,jak przeglądałem fotki AT AT,znalazłem "mały szczegół" którego w moich nóżkach nie ma...(linii podziału na stopach,oraz wyżłobienia na cięgnie stopy) Oszzzzz kurcze, linie podziału widziałem ale to wyżłobienie zupełnie mi umknęło. No to wiem co muszę jeszcze dorobić . Naprawdę podziwiam zmagania z tym ... AT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 12 Marca 2010 Autor Share Napisano 12 Marca 2010 Witam,i bardzo przepraszam z długą nieobecność,spowodowaną utratą aparatu w bardzo dziwnych okolicznościach przyrody .Nic to....przeglądając fotki na moim kompie znalazłem zapominane(przeze mnie) zdjęcia z warsztatu .Zapraszam więc... No to wiem co muszę jeszcze dorobić Evil or Very Mad . Dorobiłem jeszcze coś Wykonałem jeszcze szablony do wyrycia linii podziału ,które podkleiłem taśma dwustronną,doklejając później na model(co ułatwiło mi prowadzenie igły w mirę prosto) To by było na tyle,więcej zdjęć nie znalazłem ,postaram się pożyczyć aparat w najbliższym czasie,to pokażę co się dzieje z AT-AT.A jest co ..:gotowe nogi ,pomalowane podkładem,części zawieszenia gotowe na podkład,no i dziś sklejony korpus maszyny(z wyrytymi liniami podziału,ale za to do szpachlowania i innych zabiegów maskująco -upiększających,bo szpar na potęgę ) Pozdrawiam zbyneck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 23 Marca 2010 Autor Share Napisano 23 Marca 2010 Witam w kolejnej odsłonie mojego wątku .Do końca zabawy czau coraz mniej,pora zabierać się za klejenie Sytuacja przedstawia się następująco :model jest po podkładzie, sklejony prawie w 100%,pozostało mi jedynie delikatnie poprawić kadłub,przerobić działka...no i jak przyjdzie długo oczekiwany przeze mnie gaz do aerografu muszę wszystko pomalować,pocieniować itp.A teraz troszkę zdjęć Na początek trochę drobiazgów Tunel łączący kokpit z częścią ładunkową(jeszcze nie wiem czy będę go skracał) Elementy zawieszenia,ogólnie koszmar,połówki w ogóle nie były ze sobą spasowane Na koniec pokażę zmodyfikowaną nogę-producent modelu oferuje zbudowanie ruchomych(dwóch)nóg,ale nie dają one wrażenia ruchu,noga bez przeróbek(można rzec bez ruchu ) noga krocząca To tyle ,jurto postaram się pokazać wam kadłub at-at Zapraszam do komentowania,może to mnie zdopinguje na finiszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 No i bardzo to ciekawie wygląda. Bardzo mi się podobają ruchome nogi Ładnie wyszły też linie podziału blach. Z dużą niecierpliwością czekam na malowanie. Bardzo jestem ciekaw jak będzie w całości AT wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Elegancko i czyściutko. Dodatkowy plus za zastosowanie obrazu Jacksona Pollocka jako tła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 27 Marca 2010 Autor Share Napisano 27 Marca 2010 Witam,dzięki za komentarze Jutro,albo po jutrze zacznę malować aerografem,właśnie przyszedł gaz-w jednej butli prawie pusto,a w drugiej około połowy(za całość zapłaciłem zetkę plus przesyłka,więc chyba warto było ) Z dużą niecierpliwością czekam na malowanie. A co ja mogę tu wymyślić?Szary pocieniowany innym szarym,pobrudzony też szarym... .Pewnie nie będzie dużej różnicy między twoim At St a moim AT AT Dodatkowy plus za zastosowanie obrazu Jacksona Pollocka jako tła Smile Jackson Pollock "nigdy nie tracił kontroli nad tym,co robi" a ja , tylko przypadkiem opaćkałem podkładkę Dobra...obiecałem zdjęcia z postępów ,po nałożeniu podkładu wypłynęło trochę niedoróbek...nic strasznego,ale zawsze W tylnej części kadłuba (od spodu)powstała niczym nie wypełniona dziura,zakleiłem ją masą modelarską i złomem,właśnie tam najbardziej muszę poprawić To tyle na dziś,jak sklecę działa to oczywiście pochwalę się rezultatem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 A co ja mogę tu wymyślić?Szary pocieniowany innym szarym,pobrudzony też szarym... No właśnie dlatego czekam z niecierpliwością na malowanie i brudzenie . Wg mnie maszyna powinna być spracowana. AT będzie z Hoth czy z jakiegoś innego miejsca? Ładnie wyszło przerycie linii. Jak dałeś sobie radę z łukami? Trasowałeś od ręki czy używałeś jakiegoś szablonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 28 Marca 2010 Autor Share Napisano 28 Marca 2010 Szablony zrobiłem tylko do trasowania linii na stopach(jeśli potrzebujesz do swojego AT AT,to parę mi zostało ).Na korpusie linie zrobiłem najprościej jak tylko można było...skrobałem cieniutką igłą wewnątrz wypukłych linii podziału które już były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Witajcie,w dzisiejszym sprawozdaniu troszkę o działach...Każdy kto ma w posiadaniu AT AT produkcji AMT to powinien poprawić właśnie działa,albo przymknąć oczy i udawać ,że wszystko jest ok. Tak wygląda działo pochodzące z zestawu Po wycięciu lufy i wypiłowaniu pozostałości tak ,aby wyglądała na pancerz chroniący laser od spodu Następnym krokiem było,pocienienie ramki do grubości około 2 mm,wywiercenie otworu wiertłem 1mm,oraz wykonanie nacięcia piłą włosową Mały inboks działa-przycięta igła lekarska 1.5(długość 13 mm) oraz własna rzeźba Gotowe działo Na zakończenie relacji przymiarka działa-tak jednego,podczas wklejania lufy,wystrzeliła mi ona z pęsety,i tylko usłyszałem jak odbija się o jakiś sprzęt przepadając na zawsze.... .Czeka mnie wycieczka do apteki po igłę,normalnie jak narkoman jakiś Pozdrawiam ,Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Działko wygląda teraz zdecydowanie lepiej. No i dajesz z drugim bo czas się powoli kończy. Mam nadzieję oglądać wkrótce gotowego AT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyneck Napisano 3 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2010 No i dajesz z drugim bo czas się powoli kończy. Mam nadzieję oglądać wkrótce gotowego AT. Łatwo Ci mówić,ja od wczoraj walczę z grypą jelitową,Na nic n ie mam ochoty,chyba AT będzie moim kolejnym modelem nie skończonym w terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Łatwo Ci mówić,ja od wczoraj walczę z grypą jelitową No to życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Na nic n ie mam ochoty,chyba AT będzie moim kolejnym modelem nie skończonym w terminie Jak to mówią "co ma wisieć nie utonie" albo "co się odwlecze nie uciecze" dlatego liczę na kontynuację, bo idzie Ci z tym modelem bardzo dobrze. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi