Wojtek B. Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Witam. Przedstawiam wam pierwszą z figurek na III Zimowy Konkurs Modelwork. Figurka wykonana z żywicy firmy Nocturna Models w 54mm, malowana wyłącznie farbami Vallejo, co do samego malowania jestem zadowolony z sukni. Warsztat: viewtopic.php?t=17031 Galeria: Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 dawaj większe zdjęcia bo na tych nie widać detali.. dlaczemu trawa nie pomalowana? :] zbliżenia na zęby poproszę ;P i resztę upiornej facjaty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 poza trawą (mi taka nie przeszkadza) to przyłączam się do przedmówcy, jakieś fotki ze zbliżeniami poproszę Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 ... kto ją tak pobił??? chyba zupa była za słona, bo albo stwórca albo mąż razów po gębuli nie pożałował fajna figurka, chociaż mimo iż nie siedzę jeszcze w "posturkach" ja bym jej facjaty aż tak nie przycelował, ale to rzecz gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Witam. Wszystko mi się podoba oprócz twarzyczki usta troszkę za czarne i policzki za czerwone suknia, trawa i cała reszta świetnie Racja zbliżenia by się przydały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 1 Listopada 2009 Autor Share Napisano 1 Listopada 2009 Trochę więcej zdjęć mam nadzieje, że trochę leprze. Co do trawki taką chciałem i taką sobie posadziłem kwestia gustu, to samo tyczy się malowania ust czy policzków. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 skoro już są "leprze" zdjęcia.. to pozwolę sobie skomentować.. cóż.. trawa.. jak trawa.. jest taka jaką posiałeś :] taka jaka chciałeś żeby była (kwestia gustu.. twojego) mi się nie podoba.. nastroszenie.. ujdzie, chociaż trochę regularne te kępki.. i na kamieniach.. a nie kawałek dalej, tam gdzie już siłą rzeczy kamień sarkofagu ustąpił by miejsca cmentarnej ziemi.. więc jej umiejscowienie średnio mi pasuje.. chociaż każdy zaraz może do tego dorobić ideologię.. :] najładniej z całego zdjęcia wygląda sarkofag :] figurka.. cóż.. nie maluję figurek lepiej.. ale jeżeli już wpadnie mi coś pod pędzel z filigranowymi detalami, to nie zalewam ich farbą lecz staram wydobyć na wierzch - u ciebie wojtku te detale zniknęły.. dużo lepiej prezentował się krzyż na szyi na zdjęciu figurki nie pomalowanej - teraz zamienił się w żółte "bełkotliwe" coś, bez szans na wyłowienie szlachetnych kamieni oblanych złotem i nie jest to wina wyłącznie zdjęć (btw. średnio mi pasuje ten krucyfiks jako ozdoba na wampirzycy a nie przebijająca np. jej pierś) pozostałe detale niestety też są zalane farbą.. a detale rzeźby giną pomiędzy krzykliwymi kolorami, gdyż granica farby nie pokrywa się z granicami części (rozlana farba ciała na włosach i odwrotnie, piękne krągłości piersi zniekształcone przez zbyt grubą warstwę farby stały się kanciaste, rumieńce na licu nocturny.. no cóż.. napiszę tylko, że nie przystoją wampirom ) na modzie się nie znam.. ubieram się specyficznie.. ale nawet ja nie założył bym niebieskich rękawiczek do czerwonej sukni i wiśniowego gorsetu.. podsumowując.. mam mieszane uczucia co do tej figurki.. myślę, że czasu jest jeszcze dosyć, żeby ją poprawić.. zauważalna jest poprawa między tą figurką a twoimi poprzednimi.. wiem, że stać cię na jeszcze więcej.. życzę powodzenia w dalszych zmaganiach.. konkursowych i nie tylko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 30 Marca 2010 Autor Share Napisano 30 Marca 2010 Witam. Jako że konkurs się powoli kończy , ta figurka bierze udział w glosowaniu. Dziękuję wszystkim za komentarze w tym wątku jak i w innych. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi