Wojtek B. Napisano 1 Listopada 2009 Napisano 1 Listopada 2009 Witam. Przedstawiam wam pierwszą z figurek na III Zimowy Konkurs Modelwork. Figurka wykonana z żywicy firmy Nocturna Models w 54mm, malowana wyłącznie farbami Vallejo, co do samego malowania jestem zadowolony z sukni. Warsztat: viewtopic.php?t=17031 Galeria: Pozdrawiam Wojtek Cytuj
FAZZY_bez_humoru Napisano 1 Listopada 2009 Napisano 1 Listopada 2009 dawaj większe zdjęcia bo na tych nie widać detali.. dlaczemu trawa nie pomalowana? :] zbliżenia na zęby poproszę ;P i resztę upiornej facjaty.. Cytuj
Jędrek Napisano 1 Listopada 2009 Napisano 1 Listopada 2009 poza trawą (mi taka nie przeszkadza) to przyłączam się do przedmówcy, jakieś fotki ze zbliżeniami poproszę Jędrek Cytuj
marcinfire Napisano 1 Listopada 2009 Napisano 1 Listopada 2009 ... kto ją tak pobił??? chyba zupa była za słona, bo albo stwórca albo mąż razów po gębuli nie pożałował fajna figurka, chociaż mimo iż nie siedzę jeszcze w "posturkach" ja bym jej facjaty aż tak nie przycelował, ale to rzecz gustu Cytuj
ksiadz Napisano 1 Listopada 2009 Napisano 1 Listopada 2009 Witam. Wszystko mi się podoba oprócz twarzyczki usta troszkę za czarne i policzki za czerwone suknia, trawa i cała reszta świetnie Racja zbliżenia by się przydały. Cytuj
Wojtek B. Napisano 1 Listopada 2009 Autor Napisano 1 Listopada 2009 Trochę więcej zdjęć mam nadzieje, że trochę leprze. Co do trawki taką chciałem i taką sobie posadziłem kwestia gustu, to samo tyczy się malowania ust czy policzków. Pozdrawiam . Cytuj
FAZZY_bez_humoru Napisano 1 Listopada 2009 Napisano 1 Listopada 2009 skoro już są "leprze" zdjęcia.. to pozwolę sobie skomentować.. cóż.. trawa.. jak trawa.. jest taka jaką posiałeś :] taka jaka chciałeś żeby była (kwestia gustu.. twojego) mi się nie podoba.. nastroszenie.. ujdzie, chociaż trochę regularne te kępki.. i na kamieniach.. a nie kawałek dalej, tam gdzie już siłą rzeczy kamień sarkofagu ustąpił by miejsca cmentarnej ziemi.. więc jej umiejscowienie średnio mi pasuje.. chociaż każdy zaraz może do tego dorobić ideologię.. :] najładniej z całego zdjęcia wygląda sarkofag :] figurka.. cóż.. nie maluję figurek lepiej.. ale jeżeli już wpadnie mi coś pod pędzel z filigranowymi detalami, to nie zalewam ich farbą lecz staram wydobyć na wierzch - u ciebie wojtku te detale zniknęły.. dużo lepiej prezentował się krzyż na szyi na zdjęciu figurki nie pomalowanej - teraz zamienił się w żółte "bełkotliwe" coś, bez szans na wyłowienie szlachetnych kamieni oblanych złotem i nie jest to wina wyłącznie zdjęć (btw. średnio mi pasuje ten krucyfiks jako ozdoba na wampirzycy a nie przebijająca np. jej pierś) pozostałe detale niestety też są zalane farbą.. a detale rzeźby giną pomiędzy krzykliwymi kolorami, gdyż granica farby nie pokrywa się z granicami części (rozlana farba ciała na włosach i odwrotnie, piękne krągłości piersi zniekształcone przez zbyt grubą warstwę farby stały się kanciaste, rumieńce na licu nocturny.. no cóż.. napiszę tylko, że nie przystoją wampirom ) na modzie się nie znam.. ubieram się specyficznie.. ale nawet ja nie założył bym niebieskich rękawiczek do czerwonej sukni i wiśniowego gorsetu.. podsumowując.. mam mieszane uczucia co do tej figurki.. myślę, że czasu jest jeszcze dosyć, żeby ją poprawić.. zauważalna jest poprawa między tą figurką a twoimi poprzednimi.. wiem, że stać cię na jeszcze więcej.. życzę powodzenia w dalszych zmaganiach.. konkursowych i nie tylko.. Cytuj
Wojtek B. Napisano 30 Marca 2010 Autor Napisano 30 Marca 2010 Witam. Jako że konkurs się powoli kończy , ta figurka bierze udział w glosowaniu. Dziękuję wszystkim za komentarze w tym wątku jak i w innych. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Wojtek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi