Grzes Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 Dont panic Robert! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Drugiej strony nie pokażę ,zrobiło się puzle i zaczął schodzić lakier razem z bazą po zastosowaniu sola Tak sobie pomyślałem, a może właśnie warto pokazać tę drugą stronę? Pokazać i niejako uwrażliwić innych na jakie problemy mogą się natknąć przy nakładaniu kalkomanii.Przecież to warsztat i wiadomo, nie wszystko zawsze wychodzi idealnie, a ucząc się na cudzych błędach, sami mamy szanse na popełnianie mniej własnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2010 Zdjęcia nie robiłem nie miałem nerwów Najpierw kalka/sam nr/ z intechu rozleciała się,dałem radę jakoś ją poskładac na modelu,następnie nałozyłem na nią sola i nieopatrznie położyłem tym nr na biurko nie chcąc aby preparat spłynął i oczywiście nr został na biurku wraz z lakierem bezbarwnym i bazą!Odłozyłem dziada na 1 dzień i znowu zabrałem sie za ten nieszczęsny numer,korzystałem znowu z kalek intechu bo innych numerów do szybkich nie mam,kolejne perypetie z rozpadającymi się kalkomaniami ale jakoś udało poskładać do kupy i zalakierować.Chyba wszystkie pozostałe kalki intechowskie wywalę do kosza bo nerwów już nie mam i żeby mnie nie kusiły .Arkusze oczywiście wielokrotnie lakierowane przed nałożeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 Tak, te kalki żyją swoim życiem i rozpadają się mimo lakierowań... Z resztą pisaliśmy już o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2010 Tak tylko skąd wziąć inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 Tak tylko skąd wziąć inne Zostały mi cyfry od 0 do 9 z zestawu MiG-21RF z Fujimi ale mają trochę inny krój i są trochę za duże. Jak by to ratowało sprawę to mogę podesłać. Z cyfr pasujących do naszego miga mam 0, 7, 1 i 9 nie mam 5. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2010 Dzięki Leszku ale migacz praktycznie skończony,coś tam wyczarowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 No to do galerii, mój f-13 też prawie skończony. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2010 Nie wiem czy zdążę przed Świętami,zostało przy nim parę pierdułek a i domowe zajęcia czekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 a i domowe zajęcia czekają no tak, trzeba np. zaznaczyć w gazetach interesujące pozycje programowe do obejrzenia w czasie świąt, a z tym czasem parę dni sie schodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Witam jak tam pracę przy Szparce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2011 Witam Skończona ,czasu troszkę brak na galerie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 To jeżeli będzie czas to prosimy o zdjęcia w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Lutego 2011 Autor Share Napisano 10 Lutego 2011 Galeria viewtopic.php?p=390453#390453 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi