Toff Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 Ostatnio udało skończyć mi się mini dioramę przedstawiającą 2 husarzy w natarciu (albo po prostu galopujących przez pole z lancami ;) ). Figurki to produkt Zvezdy. Detal nie powala na kolana, konie w porównaniu z tymi italerowskimi są trochę małe, za to proporce nieproporcjonalnie duże. Ale nie narzekajmy, wszak to polska husaria Podłoże to trochę piasku sypniętego na podstawkę 40x40mm i trawka elektrostatyczna miejscami podmalowana (wypłowiałe fragmenty, kolorowe kwiatki). Wszystko malowane farbkami Citadel i na koniec lakier mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 Ładnie zrobione. Jak na tą skalę to nawet klimatyczne są. Fajnie Ci wyszły. Fakt proporce i kopie są monstrualne, to trochę jak by z młodą sosną pod pachą galopował. Ale tak dali w zestawie. Szkoda że pióra zrobiłeś czarne, a nie szare z przyciemnieniami czarnymi. Jeszcze możesz je szarym przetrzeć przy nasadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 Kolega powiedział w zasadzie wszystko Wyglądają przefajnie, nawet proporce tak nie rażą, ale pióra właśnie mnie nie przekonują, dziwie wyglądają takie czarne, troche można by je rozjaśnic białym, szarym, choc to twoje figurki i Ty tu rządzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 jak przymknę oko na "młode sosny" to podobają mi się Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toff Napisano 18 Listopada 2009 Autor Share Napisano 18 Listopada 2009 Na młode sosny też przymknąłem oko, bo figurki robiłem dla relaksu nie wnikając w historyczne niuanse dotyczące ubiorów, uzbrojenia, kolorów, proporcji, itp. Jeśli idzie o kolor piór - wzorowane na obrazku z pudełka, nie rozjaśniałem na szaro bo bardziej podobał mi się czarny wyciągany do szaroniebieskiego. A i w sieci można znaleźć ilustracje husarzy z czarnymi piórami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonuspl Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 husarze z czarnymi piórami są bardziej "upiorni". też ich tak maluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi