Rafał Kobiela Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 Witam. Tym razem majstrował będę model firmy Tamiya T-55. Jak widać jest juz złożony w całość i zostało tylko, to co tygryski lubią najbardziej, czyli malowanie. Mam do niego metalowe gąsienice firmy Friulmodel. Po raz pierwszy mam z nimi kontakt więc liczę na waszą pomoc. Czołg będzie w polskim malowaniu. Model dostał już surfacera 1000. Teraz postaram się zrobić pre shading. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 Kolego-nie spiesz sie z malowaniem. Model Tamijki jak zwykle sam sie skleja ,ale zawiera podstawowy blad.Przedstawia on wersje rosyjska . Ten model czolgu nie byl uzywany w Wojsku Polskim . Trzeba wykonac sporo zmian ,co prawda niewielkich ale rzutuja na wyglad ogolny. Przynajmniej dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LEOPARD1974 Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Proponuję użyć funkcji (Szukaj).Parę teciaków zostało już zrobionych na tym forum,są tu niezłe relacje z budowy tego modelu.Jestem przekonany,że będą pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Jeżeli masz życzenie chętnie zrobię Ci listę poprawek jakie należny wykonać na modelu żeby miał wygląd czołgu używanego w Wojsku Polskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Jeżeli byłbyś tak łaskaw poproszę o tą listę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Rafał, przewody paliwowe by się przydały niezależnie jaka to wersja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Jeżeli byłbyś tak łaskaw poproszę o tą listę. Znając życie i tak nie zrobisz tych poprawek Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Znając życie i tak nie zrobisz tych poprawek Przy tym modelu raczej nie. Chciałbym zdążyć na konkurs na Ursynowie dlatego zostaje mi zrobić ruska. Poprawki będą musiały zaczekać na następnego t-55. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Przewody paliwowe tak, ale bez rozdzielacza paliwa. w tych wersjach byly wewnatrz.Dopiero w wersjach ,,M,, czyli Merida, Wolna Kladiwo rozdzielacz byl na blotniku.Co do listy zmian , bede na Stoklosy - wiec tam mozemy ja omowic.Zjaw sie jak najwczesniej-znajdzie sie troche wolnego czasu to sobie pogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 18 Listopada 2009 Autor Share Napisano 18 Listopada 2009 Zjaw sie jak najwczesniej-znajdzie sie troche wolnego czasu to sobie pogadamy. Pewnie będę jeszcze przed otwarciem. Lubię mieć spory zapas czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi