cloner16 Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 Mi model się nie podoba, za bardzo go utyrałem tak samo jak IV. Na dodatek zdjęcia słabe ,bo robione telefonem, nie jestem z niego zadowolony. Warto było by się kiedyś nauczyć robić te zdjęcia Dosłownie pigmenty poszły w błoto. Ok, koniec osyfionych modeli, następny będzie lepszy ,a teraz zapraszam do oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Niejest tak zle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Mnie się tam podoba Jakbyś jeszcze zrobił odpowiednią dioramę to model na pewno jeszcze bardziej nabrałby "żywotu" (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Mnie się tam podoba Jakbyś jeszcze zrobił odpowiednią dioramę to model na pewno jeszcze bardziej nabrałby "żywotu" (?) Popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 26 Listopada 2009 Autor Share Napisano 26 Listopada 2009 Dzięki choć wiem ,że zdjęcia są bardzo słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 za bardzo go utyrałem tak samo jak IV Od samego patrzenia będziesz mógł tylko i wyłącznie wymyślać to nowe docinki, Ty idziesz w kierunku prób i błędu, wykonujesz to na "ŻYWCA"..nie spekulujesz. Czy jest zły? Nie, widzę na nim wiele prób różnych technik - może niewszystkie są idealne, ale są.Próby różnicowania kolorów,płukanek dają już na tym etapie ciekawy efekt. Zgodzę się z przedmówcami, coś pod łapki i odbiór będzie całkiem inny. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 3 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2009 Dzięki ! płukanek Chodzi Ci o te Miga? Jeszcze ich nie używałem Swoją drogą to już nie mogę się doczekać paczki z chemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 Wiesz, MIG jest ok, nic osobistego..niemniej ta firma wykonała siermiężną robotę w postaci "prania mózgów" Płukanka = MIG, nie. Rozcieńczenie farby akrylowej celem naniesienia na model, farby olejnej etc. to jest płukanka.Kwestia żeby coś nazwać i na tym zarobić..od tak. Płukanka to potoczny wash, filtr i jakkolwiek wymyślisz;) To samo pigmenty, wszystkie są dobre.W obu przypadkach ważne jest jak ich użyjesz. Ja na ten przykład wymyśliłem sobie "cow shading", który zastosowałem w moim modelu Nashorna p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Heh, o tym modelu nieraz gadaliśmy na żywo :] Brudzenie jest popisowe, jak dla mnie osobiście aż za bardzo. Trochę się przez to świeci i wygląda, jakby na nim tańczyli, jednak naprawdę doceniam fach sam w sobie, gdyż wiem,z ę ja bym tak nie umiał zrobić. Czyli: brudzenie super, ale przesadziłeś. Poza tym OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi