Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Model z samej zasady efektowny

Zaraz Ci pewno wytkną tutaj wszystkie błędy więc na początek powiem , ze fotki nieostre i model błyszczy się za bardzo.

Napisano

Lepszych fotek nie mogłem zrobić nie wiem czemu. A co do błyszczącego modelu nalożylem na niego tylko jedna warstwe sidolux'u zeby kalki siee nie błyszczały.

Napisano

Lotus domyślam się, że 98, to Twój rocznik I szczerze mówiąc, to chciałbym tak sklejać modele jak byłem w Twoim wieku! Porównując do Twoich ostatnich modeli, to to jest dzieło Widać, że u Ciebie metoda ćwiczenie czyni mistrza działa A tak to z poprawek takie, które najbardziej przykuły moją uwagę, to:

-popracuj trochę nad szpachlowaniem i szlifowaniem(łączenie skrzydeł z kadłubem i łączenie dwóch połówek kadłuba)

-rozcieńczaj bardziej farby i sidolux i maluj cieńszymi warstwami, unikniesz smug

-strasznie psuje cały urok ten klej na szybach, jeżeli nie chcesz inwestować w jakieś specyfiki(są w sumie drogie) do klejenia szybek, to nałóż niewielką ilość kleju(na plastik, nie na szybę, czyli np. karabiny czy ścianki modelu), poczekaj chwilkę, aż odparuje, a potem delikatnie przyklej

-żeby zmniejszyć to błyszczenie możesz zawsze kupić i nałożyć na sidolux lakier matowy np. Pactry albo po prostu używać go zamiast sidoluxu!

ale postępy robisz ogromne! tak dalej!

Napisano

Masz rację i dobrze zrobiłeś, ale... pytanie .. czy przykryłeś ponownie kalki sido?? Jeżeli tak to pasowało, by jeszcze mattem przeciągnąć by się nie błyszczał... Ogólnie nawet nieźle

PZDR

Napisano

igi

Z rocznikiem niestety pomyliles sie tak jakos mi pasowalo i napisalem. Ja urodzilem sie w 95roku. A co to szpachlowania łączenia skrzydel z kadłubem nie mogłem tego juz zrobic po przed przyklejeniem skrzydel pomalowalem je ponieważ bylo mi tak łatwiej.

Liteonit1

Sido nalozylem tylko przed nalozeniem kalki[/b]

• 3 weeks later...
Napisano

Witam ja mam takie pytanko czy B-17 to tówj ulubiony samolot z innych??? ponieważ ja jestem pasionatem tego samolotu od 7 roku życia a mam już 18 i szukam modelarzy z takim upodobaniem.Pozdrawiam i powodzenia.