Maciek_66 Napisano 5 Października 2010 Napisano 5 Października 2010 Jeden z moich starszych modeli, Tamiya z zestawem blach Eduarda. Zastosowałem do niego kalkomanie z polskim malowaniem. Sklejał się bardzo przyjemnie, planowałem nawet drugi zestaw, żeby wykonać konwersję na silniki rzędowe. Kupiłem nawet zestaw CMK, ale jakoś nie zrealizowałem tego pomysłu. W tym okresie również Beaufighter był w zapowiedziach Accurate Miniatures. Na razie powstał tylko ten jeden, ale czasem myślę o drugim, bo w tym czasie pokazało się trochę żywic Airesa. Model był bohaterem jednego z artykułów w piśmie "Model Redukcyjny". Cytuj
jachud3 Napisano 5 Października 2010 Napisano 5 Października 2010 Uuuła, śliczny Tylko mam wrażenie, że oszklenie jest trochę matowe. Cieniowanie i eksploatacja - pierwsza klasa pzdr. Cytuj
przemekgksw3 Napisano 5 Października 2010 Napisano 5 Października 2010 No naprawdę ładnie to wygląda Może jedynie nie każdy zauważy że jest on w polskich barwach ;) Cytuj
hadzi Napisano 5 Października 2010 Napisano 5 Października 2010 Wspaniale zrobiony, nie to co mój w 1/72. Cytuj
kornik_69 Napisano 6 Października 2010 Napisano 6 Października 2010 Maćku pokuszę się o stwierdzenie, że ten Beau pomimo "zamglonego" oszklenia, to jeden z najfajniejszych modeli przez Ciebie wykonanych. Może nie jest on takim wyzwaniem jak Łoś Mirage'a czy "używicowany" Corsair, których relacje przedstawiałeś swego czasu w Modelu Redukcyjnym (i o które będę się opierał budując swoje modele tych maszyn), ale efekt końcowy również robi bardzo dobre wrażenie. Beaufightery są niestety z wyglądu modelami "pudełkowatymi" i ciężko jest osiągnąć taki efekt, aby był on atrakcyjny dla odbiorcy. Tobie się to udało. Pozdrawiam Kornik Cytuj
Maciek_66 Napisano 6 Października 2010 Autor Napisano 6 Października 2010 "zamglonego" oszklenia To oszklenie nie jest zamglone, może tak wyszło na zdjęciach, może troszkę zakurzone. Ale na pewno nie jest zamglone. Cytuj
Maciek_66 Napisano 7 Października 2010 Autor Napisano 7 Października 2010 Model wystawiony na Allegro. nick: komet_medes_01 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi