RH Napisano 18 Stycznia 2012 Napisano 18 Stycznia 2012 Kolejny z licznej rodziny Hawkerów ,a mianowicie Hawker Hind .Jest to malutki braciszek Harta ,a to za sprawą skali w jakiej został zrobimy Skala ta już dla mnie jest zbyt mikroskopijna co przekłada się na .jakość modelu.Po prostu złe sie w niej czuje ,Zestawu raczej nie będę opisywał , myślę że zrobią to lub już zrobiły to osoby na łamach czasopism modelarskich z godziwe honorarium .Ja tylko napisze od siebie że największym bublem w tym zestawie jest instrukcja ,która w żaden sposób nie pokrywa sie z tym co na wypraskach .Instrukcja sobie a części sobie Najbardziej wiarygodnym rysunkiem ktory ukazuje ten model jest instrukcja malowania na tylnej części pudelka ,choć nie do końca bo brakuje prawego rzutu , Model w malowaniu 6 dywizjonu Palmerston North 1940 Cytuj
grzesioj Napisano 18 Stycznia 2012 Napisano 18 Stycznia 2012 Bardzo ładny (jak zwykle...) model. Wygląda, jak dwupłatowy Hurricane . Takie pierwsze skojarzenie. pozdrawiam Grzesiek Cytuj
RH Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Napisano 18 Stycznia 2012 Bardzo ładny (jak zwykle...) model. Wygląda, jak dwupłatowy Hurricane . Takie pierwsze skojarzenie. pozdrawiam Grzesiek Bądź co bądź to firma Hawker Cytuj
crustian Napisano 18 Stycznia 2012 Napisano 18 Stycznia 2012 Ja nie wiem o co Ci chodzi, że w tej skali słabo zrobiłeś? Czy jak? Elegancko Ci wyszedł 8-) . Brak tylko świerka i powiedz mi jaką technikę zastosowałeś do malnięcia śmigła. Cytuj
RH Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Napisano 18 Stycznia 2012 Ja nie wiem o co Ci chodzi, że w tej skali słabo zrobiłeś? Czy jak? Elegancko Ci wyszedł 8-) . Brak tylko świerka i powiedz mi jaką technikę zastosowałeś do malnięcia śmigła. A śmigło to prostackie malowanie ,czyli Humbroll 63 potem przecierka z mieszanki czarna + czerwień (wychodzi brąz ,jak by ktos nie wiedział ) i na końcu transparentny pomarańcz made in Tamiya Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi