Aphar Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 Przedstawiam model samolotu Ki-43 II Hayabusa, w kodzie alianckim oznaczony jako Oskar. Wiosną 1944 roku latał na tym samolocie kapitan Hideo Miyabe z 64 Sentai. Jest to model Hasegawy (JT 82) wzbogacony o blaszkę PARTA, kilka własnych dodatków. Całość malowana Alcladem oraz farbami Gunze. Wszystkie znaki rozpoznawcze pomalowane zostały od masek. Dla zainteresowanych wątek warsztatowy jest tutaj: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=12&t=20848. Cytuj
Wachmistrz Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 Piękny model! Wykonanie kamo technicznie poza moim zasięgiem - prześledziłem warsztat Ki-43 to jeden z moich ulubionych samolotów japońskich: klasyczna sylwetka i słabe uzbrojenie (wielkie armaty już mi nie imponują). Po głowie chodzi mi wykonanie go we francuskim powojennym malowaniu. Może kiedyś... Gratulacje! Cytuj
jarek38 Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 Model bardzo ładny, gratuluję . Kilka rzeczy jednak nie do końca wyszły jak pewnie byś chciał, ale przy następnych modelach będziesz bardziej zwracać uwagę na spasowanie wiatrochronu z kadłubem, podcieki farby pod maski, czy brązowe rury wydechowe, zamiast metaliczno rdzawe z okopconymi końcówkami i choćby drobną smugą na kadłubie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi