tenzan Napisano 5 Kwietnia 2015 Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Jako, że jestem nowy na forum to pasuje coś wrzucić, żeby pokazać, iż modelarstwem zajmuję się nie tylko teoretycznie. Model przedstawia A6M3 model 32 z Tainan Kokutai, który to operował z lotniska w Buna (Nowa Gwinea), w 1942 roku. Samolot znany z kilku fotek, wykonanych przez Amerykanów, którzy zdobyli tą maszynę po opanowaniu Buna. Sam model skleja się przyjemnie, aczkolwiek spasowanie skrzydła-kadłub pozostawia nieco do życzenia. Model uzupełniłem o blachy Eduarda dedykowane do A6M3. Malowanie - kadłub Tamiya XF-12 (Japanese Navy Grey), osłona silnika - Tamiya XF-1 (Black) + Pactra FS15042 (ciemnogranatowy). Wnętrze kokpitu Tamiya XF-71 (cockpit green Imperial Japanese Navy). Modelu specjalnie nie brudziłem, ani też nie przesadzałem z odbiciami lakieru. Zdjęcia pokazują maszynę w niezłym stanie, do tego jakość japońskich farb wcale nie była taka fatalna. Czekam na oceny, aczkolwiek fotki są takie sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 5 Kwietnia 2015 Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Model ładny i widać, że starannie zrobiony - lepsze fotki by się przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi