Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

witam

Zgodnie z obietnicą zamieszczam porównawcze in-boxy

1. Airfix

f89c5931f9dc6650.jpg

195ef8ad481ec1cf.jpg

a1745dabbcd1be77.jpg

6d608e33df21b1c7.jpg

e7f74b9e73241300.jpg

Model wydaje sie być całkiem przyzwoity. ma miejscami wklęsłe linie podziału. Zaznaczone są w ten sposób, wszelkie wzierniki eksploatacyjne na skrzydłach. ładnie zrobiony jest luk przedniego podwozia, i komora bombowa. Poszczególne przegrody przedziałów mają odpowiedni kształt i są!!

Konstrukcja tylnego stanowiska strzeleckiego, tez jest w modelu dobrze oddana, i można sie zorientować w idei tego dosyć ciekawego rozwiązania.

Generalnie linie podziału delikatny i wypukłe, co przy "gładkim" marauderze" można przeżyć. szkło typowe dla airfix'a ,trochę za wąskie łopaty śmigieł, ale można przeżyć :-))

Myślę, że do ukazania się Hasegawy był to najlepszy wybór. A teraz należy czekać, żeby hasegawe wydał revell :-))

pozdrawiam

Edytowane przez Gość
Napisano (edytowane)

Monogram-składak bezklejowy :-))

5884bf1d484f6378.jpg

019de4667451b81d.jpg

c653723a02af3c73.jpg

Model przedstawia samolot we wczesnej wersji, z niższym statecznikiem, krótszymi skrzydłami, i bez charakterystycznych wielkich wlotów powietrza, na pierścieniach silników. Jest przyzwoity, i da sie z niego zrobić model. Trzeba go poprzerabiać. wnętrza praktycznie nie posiada.

Ale jeśli ktoś chce mieć model tej wersji, sławnej z walk w Nowej Gwinei, to chyba nie ma alternatywy. Model bardzo czysty i precyzyjnie odlany, choć prymitywny. Wymiarowo poprawny. Kupiłem bez kalek, wiec nie wypowiadam sie w tej kwestii. świetne szerokie łopaty śmigieł, czyste golenie, aczkolwiek pozbawione kilku elementów.

Edytowane przez Gość
Napisano

Na koniec revell. Model dałem dzieciom do sklejenia, więc fotografuje, to co z niego zostało. Kupiłem bez kalek :-)

aef3d89a61d2217a.jpg

08c6644dda15b636.jpg

model oprócz nitów nie wygląda żle, ale ma fatalne detale. Tragiczne łopaty śmigieł, nie do naprawienia.pierścienie silników, z potwornymi jamami skurczowymi( można z tego wyjść:-)), kiepskie podwozie. Całkiem przyzwoite szkło.klarowne , i w miarę cienkie. Powiedziałbym, że lepsze od airfix'a, ale tylko trochę :-))

Napisano

Faktem jest, że na dzień dzisiejszy mamy dużo modeli B-26 Valom robi wczesne wersje Hase późne, Airfix też późne. Przydałby się jeszcze IN-Box modelu Froga, pamiętam miałem takiego dziada

• 4 months later...