spiton Napisano 6 Kwietnia 2008 Napisano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) witam Zgodnie z obietnicą zamieszczam porównawcze in-boxy 1. Airfix Model wydaje sie być całkiem przyzwoity. ma miejscami wklęsłe linie podziału. Zaznaczone są w ten sposób, wszelkie wzierniki eksploatacyjne na skrzydłach. ładnie zrobiony jest luk przedniego podwozia, i komora bombowa. Poszczególne przegrody przedziałów mają odpowiedni kształt i są!! Konstrukcja tylnego stanowiska strzeleckiego, tez jest w modelu dobrze oddana, i można sie zorientować w idei tego dosyć ciekawego rozwiązania. Generalnie linie podziału delikatny i wypukłe, co przy "gładkim" marauderze" można przeżyć. szkło typowe dla airfix'a ,trochę za wąskie łopaty śmigieł, ale można przeżyć :-)) Myślę, że do ukazania się Hasegawy był to najlepszy wybór. A teraz należy czekać, żeby hasegawe wydał revell :-)) pozdrawiam Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj
spiton Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Napisano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) Monogram-składak bezklejowy :-)) Model przedstawia samolot we wczesnej wersji, z niższym statecznikiem, krótszymi skrzydłami, i bez charakterystycznych wielkich wlotów powietrza, na pierścieniach silników. Jest przyzwoity, i da sie z niego zrobić model. Trzeba go poprzerabiać. wnętrza praktycznie nie posiada. Ale jeśli ktoś chce mieć model tej wersji, sławnej z walk w Nowej Gwinei, to chyba nie ma alternatywy. Model bardzo czysty i precyzyjnie odlany, choć prymitywny. Wymiarowo poprawny. Kupiłem bez kalek, wiec nie wypowiadam sie w tej kwestii. świetne szerokie łopaty śmigieł, czyste golenie, aczkolwiek pozbawione kilku elementów. Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj
spiton Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Napisano 6 Kwietnia 2008 Na koniec revell. Model dałem dzieciom do sklejenia, więc fotografuje, to co z niego zostało. Kupiłem bez kalek :-) model oprócz nitów nie wygląda żle, ale ma fatalne detale. Tragiczne łopaty śmigieł, nie do naprawienia.pierścienie silników, z potwornymi jamami skurczowymi( można z tego wyjść:-)), kiepskie podwozie. Całkiem przyzwoite szkło.klarowne , i w miarę cienkie. Powiedziałbym, że lepsze od airfix'a, ale tylko trochę :-)) Cytuj
kornik_69 Napisano 14 Kwietnia 2008 Napisano 14 Kwietnia 2008 Hasegawa szykuje nam nowy modelik B-26 Jest na liście: http://www.modelairplaneinternational.com/full_site/frames/news/hasegawa.htm Pozdrawiam Kornik Cytuj
mirage3 Napisano 14 Kwietnia 2008 Napisano 14 Kwietnia 2008 Faktem jest, że na dzień dzisiejszy mamy dużo modeli B-26 Valom robi wczesne wersje Hase późne, Airfix też późne. Przydałby się jeszcze IN-Box modelu Froga, pamiętam miałem takiego dziada Cytuj
lodzianin Napisano 22 Sierpnia 2008 Napisano 22 Sierpnia 2008 Opis budowy B- 26 A Valoma jest tu- http://www.modelingmadness.com/scotts/allies/previews/valom/72020.htm Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi