Liteonit1 Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam! Wreszcie został ukończony "malutki", niemiecki, współczesny pojazd opancerzony na 4 kołach o wdzięcznej nazwie Dingo. Modelik jest z popularnej już firmy Revell w skali 1/72. Model jak na tą skalę jest dobrze odwzorowany. Sklejało mi się go dobrze. Niestety na zamówione pigmenty i inne narzędzia modelarskie na jednej ze stron internetowych gdzie jest prowadzony sklep modelarski musiałem czekać dokładnie miesiąc i 1 dzień. Dlatego owy "Dingo" dopiero teraz pojawił się na forum. Mam do całości jedno zastrzerzenie. A mianowicie chodzi o mocowanie przedniej części podwozia do całości korpusu... jest zawieszony na jednym "bolcu" gdzie z tyłu konstrukcja trzyma się na 2 co daje większą stabilność całości modelu. Moża by się dopatrzeć, że niestety przedni zderzak jest przekrzywiony. Z błędów podstawowych popełnionych przezemnie (nie z mojej winy) to tyle. Inaczej się nie dało. Po raz pierwszy użyłem na modelu śładów brudzenia. Wykorzystałem do tego pigment MIG'a nr P037. Zobaczmy jak to wygląda na zdjęciach: No i już 2 ukończone nowocześniaki Z mojej strony to wszystko. . . Następny w kolejności będzie Panzerhaubitze 2000 ;P Ps. Thanks for advices Reggy, Stroju Zdjęcia praktycznie nieodwzorowywują tego jak to wygląda na żywo ;/ a szkoda ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Podoba mi się, ładnie pobrudzony, trochę washa brakuje i ta antena wygląda jak kij bejsbolowy, brak prawego lusterka. Ogólnie widać postęp, jest o miliardy razy lepszy od leoparda. No to tyle! I czekam na PzH 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi