Piotr_P Napisano 5 Czerwca 2014 Napisano 5 Czerwca 2014 Kolejny z listy trzech testowych modeli. W trakcie prac zostało działo 88mm ze Sd.Kfz.7 Równie klasyczy co Matilda czołg Churchill Mk.VII z zestawu Airfix. Kupiony z sentymentu po zakupionym w wieku 12-13 lat modelu tegoż czołgu.Sylwetka czołgu jest niesamowitym zestawieniem pomiędzy czołgami niemieckimi ,sowieckimi a,konstrukcjami Aliantów.Tak brzydki ,że aż piękny Z prac ,które dokonałem to głównie nawiercona lufa,reszta to zabiegi lakiernicze.Zacieki,pigment ...Zapomniałem dać washa więc detal niewyraźny trochę wyszedł. Cytuj
hiwis Napisano 5 Czerwca 2014 Napisano 5 Czerwca 2014 Jak na to co oferuje Airfix to wyszedł Ci bardzo ładnie Wash podkreśliłby trochę detale ale i bez niego nie jest źle. Gąsienice jak dla mnie trochę za srebrne. Gratuluję "pięknego brzydala" Cytuj
plastikk Napisano 5 Czerwca 2014 Napisano 5 Czerwca 2014 Potwierdzam to co napisał -hivis-:jak na wiekowy Airfix jest ok. Co do gąsek-problemem jest ich malowanie - akryle się ich nie trzymają.Farba złazi płatami... Cytuj
Piotr_P Napisano 5 Czerwca 2014 Autor Napisano 5 Czerwca 2014 zawsze można gąski zwashować z dodatkiem pigmentu...może to jednak zrobię. Pierwotnie pomalowałem je Tamiya Mettalic Grey Co do Airfixowych gąsek...w Churchillu sa jeszcze oldsculowe plastikowe więc jeszcze cos można poprawić. W Matildzie są już niestety gumiaki ,tak samo w Sd.Kfz.7 z działem 88mm Cytuj
bazylms Napisano 5 Czerwca 2014 Napisano 5 Czerwca 2014 Ładny, choć wydaje mi się nieco za wysoki. Co do gąsienic to ostatnio znajomy brytyjczyk mi powiedział że Churchill miał je zrobione z aluminium. A to ciekawostka. Cytuj
gumowy01 Napisano 5 Czerwca 2014 Napisano 5 Czerwca 2014 Powiedział by ktoś że stareńki Airfix bo jak go inaczej nazwać jak data jego narodzin jest starsza niż powiedzmy ok 90 % użytkowników tego forum nie nadaje się do niczego... ale dla czego, właśnie kolega Piotr udowodnił że się da i to z fajnym skutkiem. Moje gratulacje. Pisałeś że podchodzisz do Airfixów na zasadzie poligonu. No to jazda reinsy, brudzenie gąsek, pigmenty to tylko uatrakcyjni model. Cytuj
fenek Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 wiele wycisnąłeś z tego zestawu pogratulować Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi