Kriston Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Modelt Trumpetera prosto z pudła ogólnie jestem zadowolony ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Bardzo ładny wózek fajne kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Niezle kamo. Jak je robiłeś ( chodzi mi o kropki)? PS: nie zostało Tobie kilka zbędnych ogniwek gąsek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 19 Marca 2015 Autor Share Napisano 19 Marca 2015 Kamo robiłem z szablonu ;) a co do gąsek te z trumpka są dość specyficzne, bo mają takie piny i nie wiem czy by pasowały, natomiast robiłem kiedyś waffentragera z alana i powinienem mieć kilka ogniw jak poszukam to się odezwę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Ładnie pomalowany, wydaje mi się że w środku trochę pusto, można by dołożyć jakąś lornetkę, słuchawki czy coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 Ten co projektował rurę wydechową, był chyba niespełna rozumu!! Dziwie się również, że wszyscy wstawiają układ jezdny od Hetzerów. Do waffentragerów (Krupp/Ardelt) był opracowany jeden układ ze stalowymi kołami (patrz pierwszy Ardelt) to samo tyczy się Krupp/Steyerów. Widać, że jadą po bandzie i że i tak kupią. Nie stosowali bandaży, ponieważ stwierdzili, że przy tej wadze są one zbędą, a i był to towar deficytowy. Nie wiem również po co montowali tam ten rodzaj armaty, ni to haubica, ni to ppanc. Waffentragery miały być mobilnymi niszczycielami czołgów, wyjechać, strzelić i zwiać lub mobilnymi lekkimi stanowiskami plot (działka 4 lufowe). Przy tej wielkości pojazdu, miały być montowane działa 75 lub 88 mm, nic większego (ciężar armaty). Jeżeli chodzi o sam model, to .. fajnie wyszedł, naturalnie, bez szaleństwa z maltretowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 26 Marca 2015 Autor Share Napisano 26 Marca 2015 Dlatego też jak robiłem waffentragera z działem 8,8 dałem koła bez bandaży bo alan dał wybór, tu tego wyboru nie było i polepiłem go z tego co było w pudle, też mi się wydaje że nie powinny być z gumowymi bandażami, a działo to haubica więc może miałoby to jakąś rację bytu? układ wydechowy nieco niekonwencjonalny ale może nie mieli czasu żeby upychać te rury;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Marca 2015 Share Napisano 30 Marca 2015 Do waffentragerów (Krupp/Ardelt) był opracowany jeden układ ze stalowymi kołami (patrz pierwszy Ardelt) to samo tyczy się Krupp/Steyerów. Dysponujesz materiałami źródłowymi, które potwierdzałyby Twoją wersję kół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Marca 2015 Share Napisano 30 Marca 2015 Zdjęcia, monografie i modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Marca 2015 Share Napisano 30 Marca 2015 Domyślam się, a jakie monografie posiadasz w tym temacie, zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 31 Marca 2015 Share Napisano 31 Marca 2015 Niestety, nie mogę powiedzieć. Boję się, ale sieć czyni cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi