Stojkovic Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Witajcie, Ostatnio dostałem w ręce do pomalowania model sklejony przez początkującego. Postanowiłem go zmodulować i nieco ukurzyć. Choć fotki nędzne (podrzucę nowe dziś robione aparatem). proszę o ocenę malowania w tej miniaturowej skali jak dla mnie. Zacząłem od modulacji całej bryły. Taki efekt uzyskałem po brudzeniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Modulacja na pancerzu wygląda nawet fajnie, ale drobne elementy chyba za bardzo rozjaśnione. Malowanie tej wersji Tygrysa na szaro to spora ekstrawagancja I zrób coś z tymi wydechami bo straszą okropnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Co masz na myśli apropo wydechów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Co masz na myśli apropo wydechów? Nie odcięte fragmenty ramek na pokrywach wydechów (te wystające na górze walce)- dość częsty błąd wśród nowicjuszy budujacych ten zestaw Revell'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 16 Sierpnia 2015 Share Napisano 16 Sierpnia 2015 Zabrałeś na warsztat fajny model, z potężnym potencjałem na piękną replikę. Poza opisanym przez Marcina błędem merytorycznym, i brakiem jednego ogniwa gąsienicy z dopancerzenia wieży (po której pozostały otwory) większych baboli nie widać. Co innego malowanie, fajnie że wykonałeś modulacje kolorów, ale ta wyszła za agresywna i nie do końca przemyślana i wynikiem jest chaos na modelu. Gąsienice za bardzo rdzawe wyglądają jak na wraku. Podejrzewam że to jeden z pierwszych modeli. Podaję ściągę co do modulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2015 Co do techniki/metody sklejania to jak pisałem nie moja robota - początkujący wykonywał po 20 latach przerwy. Co do sposobu modulacji to wzorowałem się na: http://www.mojehobby.pl/products/PANZER-GREY-MODULATION-SET.html Jak zatem modulować tygrysa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi