powerpablo Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Witam. Model to jak przystało na firmę ładnie wszystko do siebie pasuję, reszta zmagań w wątku warsztatowym i perypetie jakie mnie spotkały w trakcie budowy. Jest sporo niedociągnięć typu modelarskich a odnośnie uchybień merytorycznych się nie wypowiem i nie będę wymieniał bo jest ich sporo Jednakże model zaliczam do udanych za waloryzacje, którą po raz pierwszy robiłem ( kalki imitujące carbon we wnętrzu jak i na zewnątrz oraz blaszki). Galeria podzielona na dwie części: plener i studio. Miłego oglądania i zapraszam do komentowania. PLENER STUDIO Dziękuję i zapraszam do komentowania... pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STI22B Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Już nie mogłem się doczekać tej 206-ki spod Twojej ręki Paweł. Model prezentuje się znakomicie, kalki pięknie położone, lakier wypolerowany, ładnie wyszły uszczelki kloszy w tylnych lampach. Wiem ile pracy i nerwów kosztował cię ten model, tym większe brawa i uznanie dla Ciebie za walkę do końca i to jeszcze z tak dobrym rezultatem. Mam 3 pytania (zaznaczam, że nie jestem fachowcem odnośnie 206-ki Hołka) ale zauważyłem, że boczne kierunkowskazy nie są pomalowane na srebrno ? ale to przeoczenie łatwi i szybko da się uzupełnić. Druga rzecz to brak emblematu PEUGEOTA na czarnej listwie nad tablicą rejestracyjną ? ale nie wiem czy rzeczywiście w samochodzie Krzyśka jeszcze tam był. Trzecia sprawa to zaślepki halogenów w zderzaku, które w rzeczywistym aucie są mniejsze, ale to już szczegół, który wymusza wymianę zderzaka na nowszą wersję i chyba też bym sobie go podarował. To jedyne minusy, które zauważyłem, co nie zmienia faktu, że model został wykonany ze starannością godną naśladowania i powiem tylko tyle, że ja będąc ortodoksyjnym fanem:-D rajdówek fabrycznych nabieram ogromnej ochoty na wykonanie takiego modelu. Gratuluje kolejnego pięknego modelu w kolekcji i czekam z niecierpliwością na Imprezę Kena Blocka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Śliczny Gratulacje że dotrwałeś do końca mimo kilku schodów po drodze ! Szkoda że mój 206 Hołka się tak ładnie nie prezentuje ... :/ Powodzenia w dalszym tworzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Bardzo ładny model i zdjęcia. Brakuje takich dobrych prezentacji na forum. Jak prawdziwy. Natomiast co do uwag, mocniejsze zaznaczenie linii podziału. Coś złego dzieje się na drzwiach, jednych i drugich. Zdjęcia w plenerze robią wrażenie ze względu na kolory. Ale perspektywa leży, otoczenie jest zbyt duże w stosunku do modelu. Żeby było lepiej moja sugestia, oś aparatu jakieś 6-7cm wysokości od podstawy modelu i 150-160cm od podłoża. Oznacza to że model musisz postawić 145-155 nad poziomem otoczenia, wtedy będzie ono wyglądać lepiej. A Imprezę Blocka też czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Piękny i nic dodać nic ująć. Fajna sesja. Pogratulować modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi