Skocz do zawartości

Peugeot 206 WRC Sobieski Rally Team - Tamiya - 1:24

powerpablo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Model to jak przystało na firmę ładnie wszystko do siebie pasuję, reszta zmagań w wątku warsztatowym i perypetie jakie mnie spotkały w trakcie budowy. Jest sporo niedociągnięć typu modelarskich a odnośnie uchybień merytorycznych się nie wypowiem i nie będę wymieniał bo jest ich sporo Jednakże model zaliczam do udanych za waloryzacje, którą po raz pierwszy robiłem ( kalki imitujące carbon we wnętrzu jak i na zewnątrz oraz blaszki).

Galeria podzielona na dwie części: plener i studio.

Miłego oglądania i zapraszam do komentowania.

PLENER

peugeot20601.jpg

peugeot20602.jpg

peugeot20603.jpg

peugeot20604.jpg

peugeot20605.jpg

peugeot20606.jpg

peugeot20607.jpg

peugeot20608.jpg

peugeot20609.jpg

peugeot20610.jpg

peugeot20611.jpg

peugeot20612.jpg

STUDIO

peugeot20613.jpg

peugeot20614.jpg

peugeot20615.jpg

peugeot20616.jpg

peugeot20617.jpg

peugeot20618.jpg

peugeot20619.jpg

peugeot20620.jpg

peugeot20621.jpg

Dziękuję i zapraszam do komentowania...

pozdrawiam

Paweł

Już nie mogłem się doczekać tej 206-ki spod Twojej ręki Paweł. Model prezentuje się znakomicie, kalki pięknie położone, lakier wypolerowany, ładnie wyszły uszczelki kloszy w tylnych lampach. Wiem ile pracy i nerwów kosztował cię ten model, tym większe brawa i uznanie dla Ciebie za walkę do końca i to jeszcze z tak dobrym rezultatem.

Mam 3 pytania (zaznaczam, że nie jestem fachowcem odnośnie 206-ki Hołka) ale zauważyłem, że boczne kierunkowskazy nie są pomalowane na srebrno ? ale to przeoczenie łatwi i szybko da się uzupełnić.

Druga rzecz to brak emblematu PEUGEOTA na czarnej listwie nad tablicą rejestracyjną ? ale nie wiem czy rzeczywiście w samochodzie Krzyśka jeszcze tam był.

Trzecia sprawa to zaślepki halogenów w zderzaku, które w rzeczywistym aucie są mniejsze, ale to już szczegół, który wymusza wymianę zderzaka na nowszą wersję i chyba też bym sobie go podarował.

To jedyne minusy, które zauważyłem, co nie zmienia faktu, że model został wykonany ze starannością godną naśladowania i powiem tylko tyle, że ja będąc ortodoksyjnym fanem:-D rajdówek fabrycznych nabieram ogromnej ochoty na wykonanie takiego modelu. Gratuluje kolejnego pięknego modelu w kolekcji i czekam z niecierpliwością na Imprezę Kena Blocka. Pozdrawiam

Bardzo ładny model i zdjęcia. Brakuje takich dobrych prezentacji na forum. Jak prawdziwy.

Natomiast co do uwag, mocniejsze zaznaczenie linii podziału. Coś złego dzieje się na drzwiach, jednych i drugich. Zdjęcia w plenerze robią wrażenie ze względu na kolory. Ale perspektywa leży, otoczenie jest zbyt duże w stosunku do modelu. Żeby było lepiej moja sugestia, oś aparatu jakieś 6-7cm wysokości od podstawy modelu i 150-160cm od podłoża. Oznacza to że model musisz postawić 145-155 nad poziomem otoczenia, wtedy będzie ono wyglądać lepiej.

A Imprezę Blocka też czekam.