Misiu998 Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam chciał bym się pochwalić swoim pierwszym ukończonym modelem jakim jest Mercedes unimog Mam nadzieję że się spodoba. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 Na początek gratulacje z okazji pierwszego ukończonego modelu! Fajnie, że to "Strażak" - czerwone auta mają w sobie pewną magię... Co do zdjęć, to trochę mało na nich widać - po pierwsze staraj się nie wrzucać miniatur zdjęć do galerii, tylko ustawić rzmiar 800x600 pix. i wklejać jako całe obrazy... W trakcie oglądania nie trzeba uprawiać "klikologii"... Po drugie zdjęcia nawet po powiększeniu są mało ostre - obraz jest rozmyty - tutaj musisz popracować trochę z makro, ew. podkręcić trochę ostrość w programie graficznym (tylko nie za wiele, żeby nie uzyskać efektu "ziarna")... Po trzecie zdjęcia staraj się robić na jednolitym tle - wtedy wszystko ładnie widać - plener tylko zaciemna obraz (a w mojej subiektywnej opinii celowo ukrywa niedoskonałości)... Po czwarte zdjęcia wyszły trochę prześwietlone - pełne słońce nie jest najlepszym wyjściem - lepiej jest robić zdjęcia w domu, przy oknie, w umiarkowanym oświetleniu, a nie słońcem walącym prosto w model... Tyle co do zdjęć... Sam model wyszedł całkiem fajnie, widać, że starasz się dbać o estetykę i czystość klejenia. Mimo to na kilku elementach widać "szwy" łączenia form - np. ten wielki biegnący wzdłuż silnika Malowanie tak dużych powierzchni wyszło naprawdę dobrze, mususz tylko zwrócić uwagę na malowanie elementów srebrnych/aluminiowych - tutaj w wielu miejscach widać nierówną powłokę. Jest to trudne, ale trzeba ćwiczyć... Jak na pierwszy model, to wyszło całkiem zgrabnie... Sam zacząłem warsztat pożarniczego Unimoga, z tym że na trochę starszym zestawie Revella RW1... Model ten daje duże pole do waloryzacji, ja w swoim będę chciał trochę rzeczy podorabiać, poprzerabiać - zobaczymy jak wyjdzie... Zapraszam do warsztatu! To co kłuje w oczy najbardziej (może to wina zbyt ostrego i żółtego światła) to kolor - ta czerwień wydaje się trochę różowo-wiśniowa... takie mam złudzenie... Jaką farbą malowałeś? I malowałeś pędzlem, aerografem czy sprayem..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi