puchu89 Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 (edytowane) Witam to jest mój pierwszy model nigdy nie zajmowałem się modelarstwem starałem się jak mogłem choć wnętrze wyszło jak wyszło :( także proszę o wyrozumiałość a więc tak to wygląda :/ jeśli chodzi o fotele to nie miałem wtedy taśmy 6mm tak wiem dodałem korek później Edytowane 27 Lipca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Witaj wśród Nas Fajnie że zająłeś się modelarstwem. Jak na pierwszy model nie jest tak źle Jeśli chodzi o babole które od razu rzucają się w oczy to: 1. Spasowanie konsoli środkowej-jest szpara a nie powinno jej być. 2. Zapomniałeś chyba wkleić korek wlewu paliwa 3. Chyba drżała Ci ręka kiedy malowałeś tego merca (zwłaszcza małe elementy,klosze lamp,fotele itp rzeczy...). Ale to normalka u początkującego. Z każdym następnym modelem będzie lepiej 4. Nie mieszałeś (albo bardzo słabo to robiłeś) farb. Malowałeś emaliami? Następnym razem pamiętaj o tym, żeby przed użyciem farbki porządnie wymieszać i ew rozcieńczyć jeśli będzie taka potrzeba... To tyle ode mnie. Ogólnie jak na pierwszy model nie jest źle Moja rada na przyszłość- poczytaj sobie na tym forum dział "Jak to zrobi i jak pokazać". Znajdziesz tam całą masę informacji i porad na temat klejenia, malowania itd. No i nie wstydź się i załóż warsztat. Koledzy z forum na pewno będą Ci pomogą i doradzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Mi się podoba, że nie poszedłeś na łatwiznę eksperymentując z kolorystyką wnętrza. Nie wyszło to oczywiście fenomenalnie, ale mam nadzieję, że uczysz się na błędach. Taśma maskująca jest bardzo przydatna w takich pracach . Malowania prostych kresek jeszcze z pewnością się nauczysz. Widze, że fotele malowałeś "pactrą". pamiętaj, żeby nie malowac farbami niczego na raz, lepiej położyć 2-3 warstwy ale żeby kolor był równomiernie nałożony. Przy nakładaniu kalek bardzo przydatne są specjalne płyny. Pamiętaj o detalach, jak wyżej wspomniany korek wlewu. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 I pamiętaj o starym przysłowiu- "tylko ten nie popełnia błędów który nie robi nic";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi