subaroman Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Nadszedl czas spelniania modelarskich marzen - narescie w mojej kolekcji stanal model Celicy St165!! A wszystko za sprawa firmy Beemax/Aoshima. ktora kilka miesiecy temu wypuscila ten zestaw na rynek. Model jest bardzo przyzwoicie wykonany, czesci dobrze do siebie pasuja. Najwiecej klopotow sprawia dopasowanie przedniego zderzaka z kasta i instalacja przednich swiatel, trzeba troszke cierpliwosci. Wykonanie kalkomani jest bardzo dobre, aczkolwiek sa one dosc grube i duze czerwone kalki sprawiaja troszke problemow podczas nakladania. Lepiej uzyc farby do pomalowania czerwonych pol na kascie. Dodatkowo zakupilem uzupelnienia do modelu w postaci blaszek produkcji Beemaxa i kalek Marlboro z Tabu Decals, ktorych w zestawie nie ma. Jak zazwyczaj to bywa, model moglby byc zbudowany troszke lepiej, ale jestem niesamowicie zadowolony z jego posiadania i z pewnoscia powstana inne wersje tej rajdoweczki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Piękny model, pięknie wykonany. Trochę chyba przesadziłeś z tymi czarnymi liniami na dachu. Zbyt mocno przykuwają wzrok. I drugi drobny błąd (ale popełniany przez większość) - zbyt duży połysk. Auta rajdowe tak się nie świecą, chyba że to egzemplarz z muzeum. Ale to już takie czepianie, bo ogólnie bardzo mi podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 19 Października 2014 Autor Share Napisano 19 Października 2014 Te linie na dachu maja imitowac tasme klejaca, ktora zaklejono klapki wlotow powietrza do wnetrza, zeby podczas jazdy nie wpadal tamtedy kurz z drogi, rajd Australii to rajd szutrowy i pylu tam co nie miara. Na zdjeciach oryginalu tez sa na dachu takie paski na klapkach. Co do polysku, to zanim auto wyjedzie na trase, to ladnie lsni, bo swiezo lakierowane. Poza tym nie da sie modelu wypolerowac tylko troszke. Ale wiem, co masz na mysli. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Mi również się podoba, ale z kalkami na przedniej i tylnej szybie bym się pobawił i każdą literkę wyciąłbym osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi