SeaWolf Napisano 16 Czerwca 2015 Share Napisano 16 Czerwca 2015 Cześć. Przypłynąłem tutaj z działu szkutniczego za sprawą pewnego modelu, który zakupiła mi na ..... Dzień Dziecka moja ukochana twierdząc przy tym że ma zaj..ty (bardzo fajny) kolor, że w zestawie są farbki źe jest pędzelek, że jest jakaś buteleczka z igiełką :P No cóż postanowiłem poświecić trochę czasu na złożenie tych czterech kółek. Farby z zestawu nie zostały wykorzystane, pod aero raczej się nie nadawały. Użyłem moich ulubionych od Tamiya. Ogólnie model sam bardzo fajny, bezproblemowy w budowie, chociaż nie poleciłbym go początkującym adeptom naszej sztuki chociażby ze względu iż 85% elementów należy finalnie wykończyć a następnie złożyć do kupy. Zaskoczyło mnie jedno, a mianowicie kalkomanie. Nie spodziewałem się iż w pudełku znajdę kalki od Cartografu. O ich jakości nie trzeba się rozpisywać. Model wykonałem w wariancie oznaczenia w którym to Felipe Massa ścigał się w Gran Prix Brazylii na torze Autodromo Jose Carlos Pace w Interlagos. Zapraszam do obejrzenia galerii i do oceny modelu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 Witam Generalnie jest nieźle, ale powierzchni lakiernicza pozostawia nieco do życzenia. Gdzieniegdzie daje się zauważyć lekką skórkę pomarańczową i paproszki (czy działałeś z pastami polerskimi ? ). Poza tym w kilku miejscach kalkomanie mogłyby nieco lepiej siąść. Jako, że to Ferrari to tylko wycieczka poza Twój zwyczajowy dział modelarski, to nie ma się specjalnie co czepiać. Są pewne niedoróbki, ale nie ma tragedii. Model całkiem przyjemnie będzie prezentował się na półce Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeaWolf Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2015 Dziękuję Korniku za opinie. Z pastami nie działałem, nie mam takowych na swoich warsztacie ale myślę że skuszę się jeszcze na jakiś pojazd to spróbuje z nimi popracować i zobaczyć czym to się je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi