imt Napisano 4 Lutego 2006 Napisano 4 Lutego 2006 (edytowane) W zasadzie to zastanawiałem się gdzie to wrzucić., ale chyba to jest najbardziej odpowiednie miejsce. Ale do rzeczy. Przyjrzałem się bliżej kalkom do rzeczonego modelu i cóż moim oczom się ukazało: 1. Niemcy (NRD) używali do opisu samolotów języka angielskiego (lata 60-te) 2. i największe kuriozum to maszyna ZSSR, a przynajmniej fragment widoczny na skanie Edytowane 4 Lutego 2006 przez Gość Cytuj
gulus Napisano 4 Lutego 2006 Napisano 4 Lutego 2006 Chyba międzynarodowo brać kalkomanie robiłi i lekka wieża Babel im wyszła. Cytuj
gizmo1986 Napisano 27 Lutego 2006 Napisano 27 Lutego 2006 I nie gadaj ze to ten model z trumpka Bo jak tak to na bo chcialem go kupic . Cytuj
imt Napisano 27 Lutego 2006 Autor Napisano 27 Lutego 2006 Model jest super. Tylko te fragmenty kalek są troche śmieszne. Cytuj
DeX Napisano 1 Kwietnia 2006 Napisano 1 Kwietnia 2006 No to się zdziwiłem, niewiedziałem że w jakimś bundeslandzie używają języka angielskiego Choć jednak ta druga kalka jest bardziej "wyboista" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi