Tommi Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 (edytowane) Witam Ruszam z budową nowego modelu. Ostatnimi czasy sklejam głównie modele Ford'a i tu nie ma wyjątku. Składam mój najnowszy nabytek czyli cosik takiego: Jest to model z serii 2 w 1 czyli wersja seryjna i tuningowa, są dwa komplety zderzaków progów itd + 3 komplety felg. Ja mam zamiar zrobić wersje seryjną, ale jakieś przeróbki pewnie sie znajdą. A więc In-box: Myślę, że przy odrobinie pracy i szczęścia wyjdzie mi coś takiego Pozdrawiam Edytowane 30 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Czyli nie chcesz budować tjuningowanej wydmuszki, to dobrze. Czekam na fotki z postępu prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Czyli nie chcesz budować tjuningowanej wydmuszki, to dobrze. Jako zwolennik oryginalnych akcesoriów nie śmiałbym założyć tandety i zepsuć tak fajnego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Ino też się przyłączam do obserwujących Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Witaj Ładny focus się szykuje powodzenia w budowie modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Mam nadzieję,że wyjdzie taki jak na obrazku.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 No fajny Fordziki A gdzie 3 komplet felg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Przypatrz sie Zdj z podwoziem, zawieszeniem itd Po jednej z każdego wzoru. Który wam najlepiej podchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Numer 1 czyli od lewej pierwsza felga, zmyć chrom, ładnie pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Jakby co ja moge wziąść pierwsze dwa komplety od lewej jeśli ich nie użyjesz A jeśli ma być jak na obrazku seryjny to nr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Mi też bardziej podchodzi nr. 3 Podobne jak w orginale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Numer 3 jest najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 Małe postepy w pracach: Co do felg to wybiore raczej te 3 czyli Fordowskie oryginały i dam na nie srebrny lakier. koksik750 zzobaczymy jak wyjdzie z tymi felgami, nie wiem czy nie zostawie sobie jednych do Mini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Według mnie to 1 się nadają.. ale do lekko zmienionego body do budy bez większych przeróbek fele nr. 3 czyli oryginały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Dobrze koledzy radzą ,felga nr. 3 jak najbardziej będzie pasować Powodzenia w budowie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 aktualizacja: Felgi wybrane, oczywiscie komplet 3 czyli oryginały Forda, pomalowane odrazu szarym podkładem, jutro może 2 warstwa, a może już na srebrno Pobawiłem sie troche z wnętrzem, no i: Revell wymyslił, iz przycisk do elektrycznego ustawiania lusterek jest także po stronie pasażera , no chyba, że miały być manualne, ale w tej wersji Focusa to raczej odpada , a wiec nożyk, pilnik, papier ścierny i myk: przed po no i przymiarka wnętrza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Sam musisz ocenić czy felgi są dobrze zapodkładowane, ale źle to nie wygląda. Kolego rób proszę lepsze fotki, w szczególności spore zbliżenia. Wnętrze dobrze wygląda, powiedz co z nim będziesz robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Co do fotek to postaram się robić lepsiejsze, dysponuje starsiejszym aparatem, a fotografem nie jestem, no i nie zawsze mi foty ładne wychodzą. Wnętrze przemalujem coby wyszło cosik takiego: wczoraj jeszcze wieczorem pomalowałem je, aby przez noc ładnie wyschło no i pomalowałem także silnik, części zawieszenia itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 SVT 2.0L ZETEC złożony, gotowy do próbnego rozruchu i montażu: od siebie dodałem bagnet poziomu oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Przydałoby się jakiegoś delikatnego washa na ten silnik. Poza tym ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Pierwsza koncepcja zakładała aby zrobic go tak jak na fotce czyli czyściutki, nówka sztuka nie śmigany ale jak skończyłem go składać to tez o tym pomyslałem, dzis może poskładam zawieszenie no i jak skończę całe podwozie to pomyśle nad washem jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Zawieszenie poskładane: przymiarka silnika: wnętrze pomalowane kolejna warstwą (juz chyba ostatnia); fotele czarny półmat, reszta w czarny mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 We wnetrzu by się przydały jekieś kolory ale tak to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Na razie jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi