Gość Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Kiedyś na pewnym forum zamieściłem taki pomysł, niestety forum modelarskie było zbyt "profesjonalne". Może tutaj komuś się przyda. Jak zrobić dywan na dioramę: - Znajdujemy odpowedni wzór dywanu w sieci, najlepiej jak najwyższej rozdzielczości. - Liczymy sobie ile nasz dywan ma mieć centymetrów w skali. - Zgrywamy wzór na dysk USB. - Z dyskiem udajemy się do firmy/sklepu drukującego napisy na koszulkach. W każdym mieście taki jest. - Normalnie nadruk w moim sklepie kosztuje 25 zł, ale właściciel wydrukował mi to na kawałku szmatki, więc koszt wyniósł 15 zł. Cytuj
reggy Napisano 9 Stycznia 2009 Napisano 9 Stycznia 2009 Świetny pomysł. Chyba dobrym zabiegiem byłoby dodanie marginesów wokół dywanu w kolorze doń zbliżonym, coby można było zrobić frędzle w pasującym kolorze - bo białe to trochę nienaturalnie wyglądają. Ale efekt pozytywny! Cytuj
Gość Napisano 9 Stycznia 2009 Napisano 9 Stycznia 2009 To też dobry pomysł i dziś o tej rezerwie nawet myślałem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi