Jendrass1 Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Nie, może to syn posiadacza ziemskiego, znanego człowieka interesu albo polityka i ma swojego Sokoła "na laski". Weźmy pierwszego lepszego pana Aleksandra Rummla który miał swój motor i auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Jendrek, ale osobiste pojazdy w pułku mieli tylko oficerowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 A wspomniany Rummel kim był, lokajem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Ale na mojej dioramie jest szwoleżer, ale niekoniecznie oficer... CHoć nad tym trzeba pomyśleć, bo kurtka jest nie skończona Mam zrobione tylko płaszcz i spodnie leżące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 czyli że szwoleżerowie nie mogli być oficerami ? hehhe już nie kombinuj Widd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Raport z prac: 1. Zamówiłem Sokoła 1000 u CHoroszego, z wózkiem bocznym, który będzie w cywilnym malowaniu. W związku z tym mundur szwoleżera muszę przerobić na oficerski. 2. Nigdy więcej vacu... Stajnia jako tako stoi. Jak mówiłem model stajni jest "zniszczony". Ta to zrobię tak, że te niby uszkodzenia po bokach to po prostu krawędzie w taki sposób zakończone. Nie chcę ryzykować przeróbki. Stajnia jeszcze bez okien i paru poprawek 3. Wnętrze - podłoga w przejsciu betonowa, tak ja w starych stajniach. Zdjęcia - narazie nie ma za dużo do pokazania, więc zdjęcia robocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Fajnie, ale zdjęcia popraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Wrzuciłem je wieczorej i są na szybko. Jak będzie co pokazać już po rozpoczęciu właściwej budowy, to zdjęcia będą lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 Prace postępują... Jendrass oddawaj kompresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 Ładnie Ci idzie Widdziu ! Kompresor oddam Ci ale to że wczoraj go nie wziąłeś ode mnie zawdzięczamy chyba tylko ilości alkoholu jaki w siebie wlaliśmy Jutro może być, popołudniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 Hehehehe, to żart. Potem się zgłoszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Dotarł wreszcie motocykl. CWS M111, czyli Sokół 1000, z wózkiem bocznym firmy Choroszy Modelbud. Jest to jeden z trudniejszych modeli, z jakimi miałem do czynienia. Pełen zestaw cześći fototrawionych (czasem zbyt małych dla mnie) oraz kalek. Narazie mam kosz zrobiony, oraz silnik i parę części. A tak zapewne zostanie pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Nieźle dajesz ! Widziałem ten zestaw alive i trzymam kciuki dwa razy bardziej niż zwykle. Chroroszy dał czadu, nie ma co. Powodzenia! Ładne są te cywilne fotki, mój Boże komu to przeszkadzało.... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Otóż kolejny etap prac. Przód skończony w 90%. Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę, ale model zawiera ok. 25 kabelków idących pomiędzy reflektorami, przełącznikami, akumulatorem, silnikiem itd. A je będę montował, dopiero jak pomaluję ramę. Poza tym model skleja się połowę czasu jak pies - z nosem w dywanie, jak części upadają i strzelają z pensety. Naklejenie niektórych cześci to cud Przy takiej jakości modelu, oczekuję, że silnik odpali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Masakra ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁukaszW Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Coraz bardziej podziwiam zapał Powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Sokół nabrał kształtów. Jeszcze bez silnika, złożony z dwóch cześci. Dziś znalazłem na dywanie zaginioną wczoraj część i wszystko poszło dobrze W zasadzie skończyłem. Teraz malowanie silnika i ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Jeżeli cię to uraduję to dziś w Zwierzyńcu znalazłem kompletego sokoła 1000 z koszem mogę ci podrzucić kilka zdjęć, które udało mi się zrobić zanim przyszedł właściciel i ruszył w siną dal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Przeczytałem pierwsze zdanie i już Ci zazdrościłem jak 150 afruch ! To ja też poproszę -email na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Chyba coś popsułem bo myślę że sam nie zdaje sobie sprawy jakie szczęście mnie spotkało. Prześle zdjęcia jutro bo mi dziewczyna aparat zabrała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Towarzyszu, jak tam idzie praca. W temacie "tanecznym" pisałeś, że zajałeś się stajnią, no i...? Muszę chyba popodbijać niektóre tematy, żeby zmobilizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowakwik Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 No i jak postępy ?Jestem z Suwałk więc jak coś chcecie wiedzieć to pytajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi