hubert72 Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Witam ! W sobotę w łapki otrzymałem WZT-3 .Model jest drogi (90zł z groszem ) ale niestety jedyny w naszej skali .To tyle tytułem wstępu . Zestaw składa się z kilkudziesięciu żywicznych części-kadłub jako całość torebka części żywicznych oraz woreczka z częściami wykonanymi z białego metalu-odcinki gąsienic, koła napędowe, hak do wysięgnika i karabinu p.lot montowanego na wieżyczce dowódcy . Jakość częsci jest taka sobie np kadłub został wykonany bez nadlewek bąbli etc. ale gorzej jest ze schowkami którą są całe chropowate .Gąscienice są popękane także nie zostaną wykprzystane.Reasumując drugim razem nie dał bym tak dużych pieniędzy , co najwyżej 60 zł Uffff ale się rozpisałem Zapraszam do oglądania: Jak widać da się wykrzesać z zestawu pięknego potworka http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=13517 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Jakich gąsienic będziesz używał zamiast zestawowych? Rozumiem, że relacja niedługo? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2010 Gąsienice pójdą chyba z revellowskiego T-72 .Relacji na razie nie planuję ponieważ mam rozgrzebanych z 6 modeli i muszę to poskładać do kupy .Ale jak będę modelował to napewno zamieszczę wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 Model jest drogi (90zł z groszem ) Ja za żywicznego Sd.Kfz. 7/3 w 1/72 z Planet Models dałem 30Euro. Taki już urok żywic w 1/72, są drogie i nic się na to nie poradzi. Życzę powodzenia, bo temat bardzo ciekawy, a i od dłuższego chodzi za mną jakiś produkt Modelkraka, więc chętnie podpatrzę jak jest z jakością w tej firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chwat Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 No temacik fajny A najlepsze jest to (albo najgorsze), że oni robią też żywicznego T-35 130zł chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2010 Poziom modelkraku jest dość kiepski ale zato poziom cenowy to przesada. W moim wzt 3 kadłub jest fajnie odlany ale za to kłopot będzie przy odcięciu wlewki żywicznej , która ciągnie się przez cały spód kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi