Tomek_gnr Napisano 8 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2010 sugerowałem sie info z tej strony http://tiger1.info/EN/SideSkirts.html ale nie wiem czy taki identyczny blotnik mialy wszystkie wersje tygrysów dlatego pomyslalem ze spytam specjalistów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2010 pomaltretowałem troche jedna oslone wydechu, drugiej nie bede montowal. Nadaje sie ona? co myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 trochę duże dziury... może załatasz i zrobisz mniejsze, hm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2010 no prawda, te dziury mi troche nie poszly, te wieksze zalatam. zaszpachlowałem juz wiekszośc dziur, jeszcze troche zostało miejsc do poprawki ale to wkrótce. narazie zamontowałem narzedzia, jako ze skonczyly mi sie klamerki a w modelarskim w lodzi oczywiscie nie mieli to zrobilem sam z blaszki, wyszlo jako tako chyba. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 wieża prawie skonczona, jeszcze zostaje tylko troche przeszlifować hamulec i skombinować km przy jarzmie. teraz czeka mnie formowanie liny bocznej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 teraz czeka mnie formowanie liny bocznej... Powodzenia Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Tomek_gnr napisał: teraz czeka mnie formowanie liny bocznej... Powodzenia Cool Pzdr To jest tragedia.... wiem cos o tym :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 dzieki chłopcy, bluzgi juz sie sypia narazie pół na miejscu ale najgorsze przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 było troche walki ale nawet się udało, takie efekty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2010 pozwólcie ze bede kontynuował swoj monolog. Zrobilem km wiezowy, stwierdzilem ze zamawianie takiej drobiny od rbmodel byloby smieszne a ze akurat rzucila mi sie w oczy taka tulejka metalowa ktora jest na koncu kazdego ołowka z wymienialnym rysikiem to ja postanowilem przeszczepic do modelu, nie ma coprawda rozszerzenia ale przynajmniej ma dziurke a jak wiemy dziurka jest wazna coraz blizej do konca, czuje ze niedlugo malowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Nagrzewałeś linkę czy formowałeś na klej CA ? Zauważyłem coś dziwnego na ostatnim zdjęciu. Czemu wahacze są wychylone w dół ? Powinny być niemal na równi z wanną: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2010 noo, przedadzilem... juz w poprzednim tygrysie przegiałem z tymi wahaczami za bardzo w dół, bede musial to poprawic, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2010 no to lipa bo za cholere nie puści, wychodzi na to ze moj kot znowu nie bedzie miał sportowego niskiego zawieszenia a co do liny to najpierw przykleiłem jeden koniec, poprzyginałem odpowienio w miare mozliwosci, potem CA i przy koncu dokleiłem druga końcówke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Zostawienie takiego babola jak bawiłeś się z takimi detalami jak zapinki, po prostu nie przystoi. Skalpel, piłka i wiertełka w rękę i jedziesz. Odciąć, nawiercić tu i tu, dać drucik, zalać CA, skleić i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Zostawienie takiego babola jak bawiłeś się z takimi detalami jak zapinki, po prostu nie przystoi. Skalpel, piłka i wiertełka w rękę i jedziesz. Odciąć, nawiercić tu i tu, dać drucik, zalać CA, skleić i tyle. Jest jeszcze jeden sposób, mniej drastyczny. Obciążyć tak kadłub, żeby zawieszenie było "siadło" w odpowiedni sposób. Nawal do środka jakiegoś złomu. Na pewno nie przesadzisz, bo skrajne wahacze mają ogranicznik. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2010 prawda, trzeba to zrobić, obciazenie nie wchodzi w gre bo wahacze sa przyklejone i to dosc solidnie, wlasnie ulamalem jeden probujac rozwiazanie siłowe, ale juz przyklejony, bedzie trzeba jednak skorzystac z piłki ale najpierw musze sobie jakas skombinowac :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2010 ktoś moze poratować gdzie mozna dostać takie fachowe ostrze z zabkami? Widze reggy na Twojej pikasie ze masz takie, masz moze na zbytku takie zeby odsprzedac moze? widze ze na allegro np pilka modelarska olfy kosztuje 5 dych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Polecam te czeskie żyletki: http://www.jadarhobby.pl/zyletkapilka-narzedzie-p-7837.html Excel robi ostrza do swoich osadek skalpelowych w formie bardzo grubo-zębowej piłki - też możesz się rozejrzeć, choć usuwa szeroki pas materiału. Prowizoryczną piłkę można zrobić samemu "kalecząc" stare ostrze skalpela innym ostrzem - zderzając je liniami natarcia. Sposób działa. Pamiętaj, że warto uwzględnić stratę materiału i wstawić cieniutkie krążki plastiku między odcięte wahacze a wannę przed sklejeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 super, dzieki, wlasnie kompletuje zamowienie na jadarze, poki co probowalem odciac to skalpelem, po 3 wahaczach, dwoch oderwanych malutkich zaczepach i pocietym palcu szlag mnie trafil i zamawiam ta pilke, stwierdzilem tez ze skoro sie tak z tym cholerstwem pieszcze to zrobie te wahacze jak trzeba i zamawiam friule na poczatku nastepnego miecha. potrzebuje zebyscie mi polecili jakas farbe podkladowa, najlepiej w puszce a nie w sprayu, i najlepiej zeby byla na jadarze i jeszcze pytanko o kolor bazowy, mam zamiar dac mu jasnoziemisty (ponizej daje fote jaki efekt chce mniej wiecej uzyskac) jak myslicie, ktora farba vallejo bedzie odpowiednia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 dobrze forumisie, jak nie chcecie nic polecać to macie tu zdjecie zaszpachlowanego hamulca. oznacza to ze wieza jest gotowa do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 potrzebuje zebyscie mi polecili jakas farbe podkladowa, najlepiej w puszce a nie w sprayu, i najlepiej zeby byla na jadarze Prawdopodobnie nikt nie odpowiedział, bo zagwozdka jakie farby są "w puszce a nie w sprayu" jest nie do ogarnięcia Dobry podkład w sprayu/w puszce (niepotrzebne skreślić) to Surfacer 1000 albo 1200 (lepiej 1200), jest w Jadarze dostępny. Równie dobry i ekonomiczniejszy jest surfacer 1200 w słoiczku rozcieńczany firmowym rozcieńczalnikiem Gunze Mr. Color Leveling Thinner nakładany z aero. jeszcze pytanko o kolor bazowy, mam zamiar dac mu jasnoziemisty (ponizej daje fote jaki efekt chce mniej wiecej uzyskac) jak myslicie, ktora farba vallejo bedzie odpowiednia? Na tej fotce bym się nie wzorował, bo ma trochę skopany balans bieli i jest za ciepła. Z Vallejo na bazowy Dunkelgelb polecam Green Ochre, a jak ktoś woli jaśniejsze to Dark Sand (osobiście wolę Dark Sand). Najbezpieczniej wziąć obie i ewentualnie mieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 no tak, troche zle to ująłem, chodzilo o cos co jest do aerografu :P dzieki, zamowilem te dwa kolorki i się zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 narazie jestem w zastoju bo czekam na piłke, farby i kalki z jadaru. Beda tez friule jednak :> mam mu zamiar zrobić mini podstawke z ramki do zdjec. Na dniach wstawie foty z pracy nad wydechami, oslonami itp pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2010 metalowe kapcie w fazie składania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2010 monologu ciag dalszy, zdetalowane zapasowe ogniwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi