todd4 Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 Witam wszystkich to mój pierwszy post na tym forum. Od jakiegos czasu powoli składam Forda Bronco i potrzebuję kilku podpowiedzi. Pudełko: Buda - była pomalowana ale niedokładnie a poza ty zobaczyłem braki w liniach podziału wiec troche porobiłem. Teraz zmatowiłem cały laieir i chce jeszcze raz pomalowac - czy ma to sens czy lepiej wrzucic go do dota i dopiero wtedy malowac? Rama - pomalowane jeszcze tylko amortyzatory i sprezyny pomalowac zostało. Zderzak - zrobiony z polaczenia dwóch zderzaków do pomalowania Felgi - długo w docie leżały zeby pozbyc sie chromu;) Będą czarne ale nie moge ich doczyscic tam w srodkach. Ma ktos jakis pomysł jak to zrobic? Przód/grill - potrzebuje pomysłu jak wyciąć te szczeliny pomiedzy kratką - tak żeby było widac chłodnice przez grill. Auto planowo nie bedzie miało chromu jak oryginał tylko zderzaki felgi itp czarny błysk. Buda cała zaś będzie w czarno szaro białe moro. Co o tym sadzicie moze jakies pomysły lub podpowiedzi. Przepraszam za jakosc zdjęć następnym razem bedzie lepiej. pozdrawiam todd4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 Co do chromu to ja polecam Cleanlux (zmywacz Sidoluxu) schodzi szybko i bezboleśnie dla plastiku, na twoim miejscu kastę też bym wrzucił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 Kastę lepiej wrzucić i malować od nowa , gril możesz cały środek wyciąć i zrobić nowe poprzeczki z profili EverGreen'a, a z kołami już kolega wytłumaczył, re małe miejsce przeleć szczoteczką do zębów bądź wykałaczką, pozdrawiam i witam na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 13 Grudnia 2009 Super Moderator Share Napisano 13 Grudnia 2009 Przód/grill - potrzebuje pomysłu jak wyciąć te szczeliny pomiedzy kratką - tak żeby było widac chłodnice przez grill. Najpierw całość do Cleanlux. Potem od tyłu zeszlifuj plastik albo zbierz jakimś Dremelem aż do momentu kiedy zaczną pojawiać się dziury w miejscach otworów pomiędzy ożebrowaniem grilla - pojawią się eleganckie otwory a ożebrowanie pozostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 A ja powiem, że te bude to psiknij podkładem jakimś (cieniutką warstwę). Zobaczysz wtedy czy wszystko jest równe i czy jest potrzeba mycia całości. Im mniej myjesz tym mniej okaleczasz plastik Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
todd4 Napisano 16 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2009 CleanLux bardzo dobrze czysci chrom - dzieki Co do kasty to narazie lakieruje jeszcze raz jak bedzie za grubo wtedy sie umyje . Powoli powstaje tez silnik i podwozie. Nie mam pomysłu jedynie na wnetrze ale to na koncu. Jutro moze jakies foty zrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
todd4 Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2009 Po krótkiej przerwie na forum. Podwozie prawie skonczone - wymaga jeszcze tylko drobnych poprawek. Tylne prawe kolo szczególnie. Silnikowi brakije jeszcze filtra i kopolki ale wydaje mi sie ze dobrze sie prezentuje. Wnętrze nie ruszone. Kasta narazie czarna - ciągle kombinuje jak zrobic zeby dobrze wyszło moro. Potem na wierzch napewno jakis numer startowy i moze jakas reklama. Prawdopodobnie zamiast hard topa ktory jase w zestawie będzie soft top oparty na klatce wewnętrznej. Zapas i karnister wylądują wewnątrz auta. Pomyslę tez o snookerze, wyciągarce w przednim zderzaku i halogenach na dachu (ewentualnie na masce przed szybą). Maske chce zrobic otwieraną i mysle nad zawiasami - skad takie mini zawiasy wytrzasnąc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 [...] Maske chce zrobic otwieraną i mysle nad zawiasami - skad takie mini zawiasy wytrzasnąc? Nic trudnego. Potrzebujesz do tego celu igieł lekarskich (iniekcyjnych - takich na strzykawkę) i drutu o średnicy takiej jak wewnętrzna średnica igły Z igieł robisz sobie tulejki, które wklejasz w karoserie, a do klapy kleisz "zawiasy", które potem wsadzasz w tulejki i gotowe Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi