1AIR1 Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Witam Jestem tutaj NOWYM forumowiczem. Uprzejma prośba do Was. Może ktoś z Was zna dane dotyczące faktycznego malowania tego samolotu, A także jego pochodzenie.Podobno jest to oryginalny ZSRR. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Witaj! Skoro jesteś nowy to zapraszam do Przywitalni -> viewforum.php?f=55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Ten samolot na zdjęciu to MiG-17PF nr ser. 58210305 nr bur. "305". Wyprodukowany w Zakładzie Nr 21 (Gorki). Wpisany 24.08.1955 na stan 21 Samodzielnej Eskadry Lotnictwa Myśliwskiego podporządkowanej 5 Dywizji Lotnictwa Myśliwskiego OPL Warszawa-Babice (obecnie Bemowo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2009 Jarekk napisał: Ten samolot na zdjęciu to MiG-17PF nr ser. 58210305 nr bur. "305". Wyprodukowany w Zakładzie Nr 21 (Gorki). Wpisany 24.08.1955 na stan 21 Samodzielnej Eskadry Lotnictwa Myśliwskiego podporządkowanej 5 Dywizji Lotnictwa Myśliwskiego OPL Warszawa-Babice (obecnie Bemowo). Fajnie. Dzięki Serdeczne za szczegółowe informacje. Widać że wiedzę na ten temat masz potężną. W necie tego nie znalazłem.Z historii samolotów po 1945 roku raczej jestem kiepski.II wojna światowa tutaj mam więcej informacji. Wrzesień 1939 też...Byłbym zadowolony w 100% gdybym wiedział jakich farb użyć do tego typu samolotu. Jak widać na zdjęciu malowanie jest mocno wyblakłe.Numer 305 także trzeba będzie wyprodukować na drukarce.Kalkomanii w 1/48 do tego nie ma. A szkoda... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi