Jump to content

[In-Box] T-62 mod. 1962 Trumpeter 1:35

pan_piotrek
 Share

Recommended Posts

Witam!

Oto mój najnowszy nabytek, trochę odskocznia od tego czym normalnie się zajmuję czyli pojazdy z drugiej wojny światowej.

Oczarowała mnie jego uroda ;) Jest to nowy produkt Trumpetera i muszę powiedzieć że prezentuję się naprawdę wyśmienicie. Bardzo delikatne i ładnie oddane detale, brak nadlewek, praktycznie nie stwierdzono śladów po wypychaczach do tego aluminiowa lufa i blaszki w zestawie a zapłaciłem nieco ponad 100zł. No ale do rzeczy:

Pudełko

IMG_0501.jpg

Wypraski

IMG_0514.jpg

IMG_0530.jpg

IMG_0535.jpg

IMG_0544.jpg

Podwozie

IMG_0559.jpg

IMG_0560.jpg

IMG_0565.jpg

IMG_0502.jpg

IMG_0509.jpg

Lufa + Jarzmo

IMG_0552.jpg

IMG_0510.jpg

Wieża

IMG_0516.jpg

IMG_0522.jpg

Okrąglaki i zbliżone

IMG_0536.jpg

IMG_0542.jpg

IMG_0540.jpg

IMG_0531.jpg

Gumowe bandaże na koła

IMG_0555.jpg

Varia

IMG_0523.jpg

IMG_0524.jpg

IMG_0525.jpg

IMG_0526.jpg

IMG_0527.jpg

IMG_0529.jpg

IMG_0537.jpg

IMG_0545.jpg

IMG_0546.jpg

IMG_0553.jpg

Extras

IMG_0558.jpg

IMG_0554.jpg

I to by było na tyle. Mam nadzieje że kogoś to zainteresowało. Nie wypowiadam się na temat zgodności modelu z rzeczywistością bo jestem dość zielony w tym temacie

Pozdrawiam

Gąsienice są z pojedynczych ogniwek. Zresztą całkiem niezłej jakości, nie ma na nich śladów po wypychaczach. Jest w pierwszym poście pokazane jedno. Ogólnie model w stosunku cena - jakość nie ma sobie równych moim skromnym zdaniem. Znaczy zobaczymy jak będzie z jego sklejalnością, ale jestem dobrej myśli

Wszystko dobrze... tylko te gąsienice!!!

Ahh, przestań wreszcie narzekać na ogniwka. W życiu nie ułożysz gumowych gąsek tak realistycznie jak ogniwkowych. Poza tym w tym przypadku ogniwka są świetne i praktycznie jedyną potrzebną obróbką jest wycięcie i sklejenie