donalyah00 Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Witam, Nie jest to tradycyjny in-box (tradycyjny można znaleźć tu) a jedynie parę spostrzeżeń na temat zestawu. Skusiłem się na jego zakup głównie ze względu na cenę - 219 PLN w Hobbyeasy. Co ciekawego w środku? Głównie tradycja IJN. Widać, że Lion Roar przyjrzał się konkurencji (Flyhawkowi) i dołączył żywiczne części wnętrz katapult. Wykonano również imitacje ażuru osłon termicznych wież głównej artylerii: Ładne to, ale chyba zostanę przy żywicznym produkcie Voyagera. Inna ciekawostka to sprzedawane również oddzielnie osłony bulajów stosowane przez Japończyków pod koniec wojny. Cieszy niezmiernie fakt, że nie trzeba ich wycinać - trzymają się na folii samoprzylepnej. Na deser największy element zestawu - pokład lotniczy. Wykonany z 3 warstw - środkowa, to nadający grubość element z jasno-szarej żywicy. Świetnie prezentują się zwłaszcza otwory służące do zabezpieczania linami wodnosamolotów. Dolna strona pokładu zawiera wytrasowane linie pozycjonujące usztywniającej kratownicy - podejrzewam, że po zmontowaniu będzie to dosyć widowiskowe. Czy ktoś wie czy i kiedy pojawi się konkurencyjny zestaw - podejrzewam, że chodzi tu o Flyhawka? Pozdrawiam, Marek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jędrek Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 wygląda dość ciekawie ten zestaw, szczególnie podoba mi się pomysł z osłonami bulajów, odcinanie takich małych elementów i szlifowanie ich potem z zachowaniem kształtu potrafi być wyczerpujące a tu proszę bardzo - odkleić i przykleić lubię jak firmy mają na uwadze tworzenie zestawów na zasadzie "user friendly" Jędrek ps. Marek, może jednak pokusisz się o cały in-box, nie wiadomo ile będzie dostępny na stronie sklepu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daro Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Właśnie gdzieś w świecie jest w podróży paczuszka z tym zestawem dla mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
donalyah00 Posted December 21, 2009 Author Share Posted December 21, 2009 Marek, może jednak pokusisz się o cały in-box, nie wiadomo ile będzie dostępny na stronie sklepu Jak uda mi się jeszcze znaleźć trochę czasu i nie przeznaczyć go na klejenie - spróbuję. Pozdrawiam, Marek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daro Posted December 31, 2009 Share Posted December 31, 2009 Właśnie zestawik do Mogami dotarł . Potwierdzam znakomitą jakość blaszek Lion Roara. PS Ciekawostka - zakup w Lucky MOdel wysłany pocztą niemiecką . Paczka dość spora, przysłana przez Niemcy. Może dlatego nasi celnicy do niej nie zaglądali? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts