donalyah00 Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Witam, Nie jest to tradycyjny in-box (tradycyjny można znaleźć tu) a jedynie parę spostrzeżeń na temat zestawu. Skusiłem się na jego zakup głównie ze względu na cenę - 219 PLN w Hobbyeasy. Co ciekawego w środku? Głównie tradycja IJN. Widać, że Lion Roar przyjrzał się konkurencji (Flyhawkowi) i dołączył żywiczne części wnętrz katapult. Wykonano również imitacje ażuru osłon termicznych wież głównej artylerii: Ładne to, ale chyba zostanę przy żywicznym produkcie Voyagera. Inna ciekawostka to sprzedawane również oddzielnie osłony bulajów stosowane przez Japończyków pod koniec wojny. Cieszy niezmiernie fakt, że nie trzeba ich wycinać - trzymają się na folii samoprzylepnej. Na deser największy element zestawu - pokład lotniczy. Wykonany z 3 warstw - środkowa, to nadający grubość element z jasno-szarej żywicy. Świetnie prezentują się zwłaszcza otwory służące do zabezpieczania linami wodnosamolotów. Dolna strona pokładu zawiera wytrasowane linie pozycjonujące usztywniającej kratownicy - podejrzewam, że po zmontowaniu będzie to dosyć widowiskowe. Czy ktoś wie czy i kiedy pojawi się konkurencyjny zestaw - podejrzewam, że chodzi tu o Flyhawka? Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 wygląda dość ciekawie ten zestaw, szczególnie podoba mi się pomysł z osłonami bulajów, odcinanie takich małych elementów i szlifowanie ich potem z zachowaniem kształtu potrafi być wyczerpujące a tu proszę bardzo - odkleić i przykleić lubię jak firmy mają na uwadze tworzenie zestawów na zasadzie "user friendly" Jędrek ps. Marek, może jednak pokusisz się o cały in-box, nie wiadomo ile będzie dostępny na stronie sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Właśnie gdzieś w świecie jest w podróży paczuszka z tym zestawem dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2009 Marek, może jednak pokusisz się o cały in-box, nie wiadomo ile będzie dostępny na stronie sklepu Jak uda mi się jeszcze znaleźć trochę czasu i nie przeznaczyć go na klejenie - spróbuję. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Właśnie zestawik do Mogami dotarł . Potwierdzam znakomitą jakość blaszek Lion Roara. PS Ciekawostka - zakup w Lucky MOdel wysłany pocztą niemiecką . Paczka dość spora, przysłana przez Niemcy. Może dlatego nasi celnicy do niej nie zaglądali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi