Jump to content

Dougls A-1H Skyraider Italeri 1:48

Recommended Posts

Posted

Jestem teraz na etapie kokpitu, jest już pomalowany zostały do zrobienia tylko pasy, niestety niepokaże zdjęć bo nie moge ustawić ostrości i nic nie widać. Potżebuje zdjęć kokpitu oryginalnego samolotu a nie moge nigdzie znaleźć bo chce dodać od siebie jakieś kabelki i inne duperele bo tu nic nie ma odlane.

P.S.Mam nadzieje że tym razem nie rozpuści mi modelu

Posted

Bardzo mi przykro ale tam nie znalazłem, nie wiem może coś przeoczyłem. Jeśli chodzi o fotki to bym relacji nie zaczynał tylko że nie moge znaleźć tych zdjęć kokpitu

Posted

Z cienkiej blaszki?

Ps. Użyj słownika ortograficznego przed wysłaniem postu.

Posted

Najlepiej albo z blaszki albo z papieru + druciane klamerki..

P.S.

Powinienies zeszlifowac fabrycznie "wytłoczone" pasy na fotelu, pomalowac go raz jeszcze i zalożyc samodzielnie zrobione.., lub jeśli zdecydujesz się nie bawic w dorabianie pasów tylko poprawić malowanie, weź bardzo cienki pędzelek i taśmę maskującą..

Pozdrawiam!

Posted

chyba zrobie te z papieru i drucianą klamrę bo te odlane sąjakieś takie nijakie w ogóle się nie zbiegają

Posted

Acha i jeszcze jedno pytanie na co przymocować te pasy bo humbrol rozpuści papier, a wole nie zeszlifowywać pasów odlanych bo mam jakieś złe przeczucia

Posted

Przykleiłem pasy i oparcie, został tylko minimalny retusz na pedałach.

A oto zdjęcia

f9d63543a891a54am.jpg331c853c732cd5b1m.jpg

Posted

Zrobiłem przewody z kolorowej nici i teraz nie wiem jak je przymocować do ścianek kokpitu może wy macie jakiś pomysł?

Posted

Nie lepiej z drucika miedzianego albo z wyciągnietej nad ogniem wypraski?? Z nitki nie będzie to dobrze wyglądać

Posted

Podobnie jak Timi odradzam Ci nitkę, nie uda Ci się jej równo poprowadzić. Lepiej drut lub ciągnięta ramka. Ewentualnie żyłka wędkarska.

Drut i żyłka na cyjanoakryl.

Posted

Masz racje Timi, te z drutu ładniej się prezentują tylko na co je przykleić?

Posted

Michał, litości, wielokrotnie było pisane o klejach cyjanoakrylowych, czyli kropelkopodobnych.

Posted

Przepraszam Gulusie ale mósiałeś napisać wiadomość kiedy ja pisałem swoją i jeszcze twojej nie widziałem.

Posted

Po 6 napiętych godzinach udało mi się całkowicie skończyć instalację elektryczną w kokpicie.

A oto fotka

bd5c35ac53df74b6m.jpg

Posted

Przed chwilą zkończyłem malować silnik

oto fotka

7165cf1692c5c0bdm.jpg

Przosze o wystawienie opinii i wzkazówki

Posted

Jak ktoś by miał fotki silnika tego Douglasa to ja bym bardzo prosił.