igi Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Czołem Modelarze! Dzisiaj odebrałem mojego Tu-154, kalki kupiłem wcześniej i postanowiłem, że wystartuję z nim w konkursie. Malowanie nie będzie rosyjskie, lecz nasze, polskie - polskich sił powietrznych. Nie spodziewajcie się super modelu, nie jestem za dobrym modelarzem, ale chcę spróbować swoich sił i pokazać się z jak najlepszej strony In-box: Pozdrawiam Igi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Bardzo szlachetny pomysł. Popatrzę choć latać tym klamotem by nie chciał. Brawo za decyzję o malowaniu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macotra21 Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 A mi sie udalo leciec jeszcze w barwach LOT-u w polowie lat 90 ubieglego wieku. Przede wszystkim bylo glosno i o ile mnie pamiec nie zawodzi to uklad w srodku byl 2x2 niespotykany raczej w innych samolotach sredniodystansowych - nie liczac RJ oczewiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HiTower Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Powodzenia w składaniu - modelik przyjemny w pracy.U mnie na warsztacie SP-LCI PLL LOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2009 Dzięki panowie HiTower załóż warsztat, proszę Wiem, że mój model z Twoim nie ma prawa się równać, gdyż ostatnio widziałem Twój warsztat z 767 Lotu i widzę, że jesteś na wysokim poziomie Przez ostanie 1,5h troszkę pokleiłem, na razie nie krzyczcie na mnie za nadlewki kleju, wieczorem znikną. Wyznaję zasadę: dać więcej kleju, a potem mniej szpachli i szlifowania To mój pierwszy kontakt z Zvezda i muszę przyznać, że przyjemnie się to klei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 dołączam do widzów, mam sentyment do tego samolotu i kiedyś planuję także popełnienie modelu Zvezdy ciekaw jestem czy będziesz robił model z okienkami Zvezdy i czy będzie to maszyna pokazana na zdjęciu 102 czy może 101? kleju faktycznie nie żałowałeś Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HiTower Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 dołączam do widzów, mam sentyment do tego samolotu i kiedyś planuję także popełnienie modelu Zvezdy ciekaw jestem czy będziesz robił model z okienkami Zvezdy i czy będzie to maszyna pokazana na zdjęciu 102 czy może 101? kleju faktycznie nie żałowałeś Jędrek Z tego co widzę w 101 i 102 mają okna na tle białego kadłuba,dobrze je zamaskować przed wklejeniem,wkleić,pomalować zdjąć taśmę maskującą i można zostawić szkiełka (u mnie będą pomalowane na szaro ,tak jak w innych modelach pasażerskich są dostępne kalkomanie). Też wyznaję zasadę dużo kleju ale w kadłub co by przy dotykaniu nic a nic nie zgrzytało i nie było słychać pęknięć. Jak mi net powróci do łask to wrzucę kilka fot z produkcji 154urki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2009 Będzie 101 Właściwie jeśli chodzi o okienka, to chciałbym się was spytać czy robić z czy bez. Moim zdaniem jest kilka plusów na robienie modelu bez okienek: mimo wszystko realniej model w takiej skali wygląda bez okienek(przynajmniej moim zdaniem), pozostałe modele moich pasażerów(właściwie tylko Revell) nie mają okienek i jest dużo mnie roboty. Ale jak większość z Was poradzi mi okienka, to wielkie dzięki HiTower za radę, zastanawiałem się właśnie jakby było z maskowaniem. A ma ktoś może jakieś plany, szkice? Chodzi mi o linie podziału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Grudnia 2009 Share Napisano 24 Grudnia 2009 A ma ktoś może jakieś plany, szkice? Chodzi mi o linie podziału... np. tu lub tu Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalsp3 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 A takie tam znalazłem http://www.twosixdecals.co.uk/epages/62035508.sf/en_GB/undefined/bgr_infopage_section.png/?ObjectPath=/Shops/62035508/Products/%22LOT%20TU-154M%22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 5 Marca 2012 Autor Share Napisano 5 Marca 2012 Po długiej przerwie ponownie zacząłem coś dłubać ;) dzięki za linki! Co do modelu, spasowanie w niektórych miejscach mnie przeraziło (skrzydła i silniki), przelałem masę potu i łez przy szlifowaniu tego a i tak po spryskaniu podkładem wyszło wiele ubytków. Oczywiście nie obyło się jak to u mnie bez zagubionej części.. Nie wpadłem na inny pomysł, niż dorobienie jej z modeliny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi