Jump to content

Gerd

Members
  • Content Count

    2,529
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Gerd last won the day on July 11 2020

Gerd had the most liked content!

Community Reputation

121 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. to jest nas dwóch takim zezowatym szczęściem, ja świnię (Szakala - Oliwia) dłubałem sam.
  2. Cieszę się że dokumentacja okazała się przydatna i że jest kolejna Lalunia. Męczącym? Myślałem że to radocha. Do Szakala czy screch?
  3. to druga "Lalunia" którą znam
  4. Było marzenie! Po nocach mi się śnił ten model w Składnicy Harcerskiej! Twój piękny!
  5. A mnie inicjatywa kończenia rozgrzebanych modeli bardzo się podoba i model też
  6. co do hełmów; wcale nie takie to niespotykane... przepraszam za off-topa
  7. Bardzo fajne modele robisz i to w godzinę! Bardzo mi się podoba idea przywracania starych ulpów do życia i to nie do byle jakiego. Będzie widoczny w kolekcji a i jak widać koleżeństwo po wrażeniem. Tylko patrzeć fotki admina.
  8. co do koloru emblematu BRDM'a z 6PDPD uważam że był niebieski (16kbpd). Mój wniosek wynika z charakterystyki - sposobu odwzorowania barw na panchromatycznym meteriale fotograficznym. Czerwony (bordowy) byłby po prostu o wiele ciemniejszy.... wystarczy porównać z gwiazdą na ogonie Am-12 gdzie wiadomo że była czerwona. Tyle off -topa. Przyjdzie mi z tego wszystkiego przemalować swojego BRDM'a... albo zrobić drugiego..
  9. W tej książce ("Pojazdy Ludowego Wojska Polskiego")nie ma informacji o oznaczeniach w kwestiach rozpatrywanych powyżej. Cały czas mnie nurtuje to zdjęcie z książki p. Magnuskiego i nawet nie chodzi o znak a o ubiór (berety) żołnierzy bardziej....
  10. Gratuluję zacięcia, mnie jedna Oliwia dała w kość.
  11. Wcale to źle nie wygląda razem odlane. W porównaniu do tego co serwuje ACE - ciesz się z tego co masz!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.