zmorka Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 Gdzie kupiłes te kalki MOCNE Uczesany i ile dałeś , pochwal się fotkami jak juz dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 15 Lutego 2010 Autor Share Napisano 15 Lutego 2010 Gdzie kupiłes te kalki MOCNE Uczesany i ile dałeś , pochwal się fotkami jak juz dostaniesz poszlo na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 19 Lutego 2010 Autor Share Napisano 19 Lutego 2010 fotele po poprawce, jest lepiej niz poprzednio ale mam swiadomosc ze do idealu sporo brakuje. Brak praktyki niestety. zestaw waloryzacyjny : ) paski i sprzaczki, tu jest pytanie czym to kleic ? czym zaginac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 fotele po poprawce, jest lepiej niz poprzednio ale mam swiadomosc ze do idealu sporo brakuje. Brak praktyki niestety. zestaw waloryzacyjny : ) paski i sprzaczki, tu jest pytanie czym to kleic ? czym zaginac ? 1. szkoda, że nie zaszpachlowałeś zagłębień po wypychaczach - pędzelkiem z płynem SOL smaruj zmarszczki i lekko dociskaj - po kilku takich zabiegach powinny zniknąć 2. do zaginania można użyć wąskiej pęsety a do klejenia klejów typu CA czyli np. Kropelka, Super glue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 21 Lutego 2010 Autor Share Napisano 21 Lutego 2010 Wuen jak zwykle pomoc bezcenna. Korzystajac ze slonecznej niedzieli przewietrzylem wnetrze. Bedac konsekwentym w budowie dioramki postanowilem wykonac Ejedenastke z opuszczonymi szybami bocznymi - jak to w serwisie bywa. Mysle, ze ta operacja doda nieco realizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Pomysł z otwartymi szybami jest OK... w serwisie pomaga to w różnych działaniach przeglądowych... Wrzucam zdjęcia jakie narazie znalazłem i cały czas szukam tego o co mnie prosiłeś... Podpowiedzią niech będzie że pasy naramienne były montowane do widocznych belek poprzecznych na wysokości otworów w fotelu... Biodrowe mogły być zamocowane do progów od wewnątrz oraz środkowego tunelu... ale potwierdzenia tego jeszcze szukam... Auto Królikowskiego: Auto Ptaszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Świetnie ci idzie z tym modelem! Uwielbiam Corollę WRC! A co do wozu Jacka Ptaszka to powiem że widziałem go w akcji nie raz no i jak to autko w specyfikacji rallycrossowej to robi niezłe zamieszanie... Pozdrawiam i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 27 Lutego 2010 Autor Share Napisano 27 Lutego 2010 Poczta dotarly zamowione kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Swietne kaleczki, dawaj od razu fotki jak je przykleisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Kalki fajne, zrób sobie odrazu ich skany, na wypadek, gdyby te Ci się zniszczyły podczas nakladania (taka kopia zapasowa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 28 Lutego 2010 Autor Share Napisano 28 Lutego 2010 Diesel fan skany zrobie, juz mi o tym przypominal wuen : ) Rozpoczalem zabawe z pasami. Tak to wyglada w makro. i gotowe, myslicie, ze kalkomanie z napisem SABELT z ori zestawu dadza sie przetransferowac na pasy materialowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 6 Marca 2010 Autor Share Napisano 6 Marca 2010 Kolejne zakupy - jak na razie zbieram materialy - niewiele modelarskiej pracy w mojej relacji. Ucze sie na bledach i walcze z kalkomaniami - trzeci raz podchodze do oklejania foteli. Kolejne zakupy: - kalki dedytkowane do Corolli WRC by SCALE motorsport. Zawieraja wykonczenie wnetrza m.in. zbiornik paliwa, konsola, ramki wew. szyb, tylna czesc foteli kierowcy i pilota oraz elementy zewnetrzne. Mam skany poszczegolnych detali (thx wuen : )) jesli ktos jest zainteresowany szablonem - piszcie smialo, wysle na mail. Kalki sa bardzo kruche, idac za porada doswiadczonego na tym forum modelarza zakupilem plynna kalkomanie BADGERA aby zabezpieczyc przed pekaniem folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayhawk60 Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 HaH Mocne! a wydawało mi się że w sportach nie można reklamować papierosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 Kiedyś firmy tytoniowe były głównymi sponsorami sportów motorowych, w tym i w Polsce... Potem zabroniono reklam i tym samym skończył się najlepszy moim zdaniem okres w RSMP... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 6 Marca 2010 Autor Share Napisano 6 Marca 2010 HaH Mocne! a wydawało mi się że w sportach nie można reklamować papierosów. Trzeba zatrzymac ten czas (kiedy mozna bylo) w miniaturze : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 Po kilku probach i wyslaniu kilknastu cm2 karbonu o kosza, doszedlem do jako takiej wprawy w oklejaniu. Tu mozeci zobaczyc kilka godzin pracy. i na koniec dnia jeszcze troche karbonu w bagazniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 13 Marca 2010 Autor Share Napisano 13 Marca 2010 Dzisiaj zapodkladowalem nadwozie, Mr BASE 1000, jak widac jest co polerowac - brak kabiny bezpylowej : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Witaj, fajnie że prace idą do przodu, ale mam małe ale, co do przygotowania karoserii do malowania Mianowicie chodzi mi o nie oszlifowanie kasty z łączeń form (np. na pierwszej fotce nad światłem, czy na dolnej części zderzaka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 13 Marca 2010 Autor Share Napisano 13 Marca 2010 (edytowane) Bedzie szlif : ) za namowa wuena z maski i tylnej klapy zniknelo cos, co udawalo spinki oraz dziwny kolek na masce jak rowniez podstawki anten na dachu Edytowane 13 Marca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 jak widac jest co polerowac - brak kabiny bezpylowej : ) Bez kabiny bezpyłowej też da się żyć. Ja 15 min przed malowaniem spryskuję pomieszczenie w którym maluję (w moim przypadku w suszarni) rozpylaczem do kwiatów. Od kiedy stosuję tą metodę na modelu nie ma ani jednego pyłku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 15 Marca 2010 Autor Share Napisano 15 Marca 2010 (edytowane) Buda w podkladzie, wnetrze Corolli juz pokryte TS26, zaczalem mozolnie skladac srodek, pojawily sie karbonowe wstawki. Przy odrobinie wprawy praca z karbonem i plynami Microscale przestala byc meczarnia. Kalka ladnie osiada, pozostaje tylko dociac krawedzie. Edytowane 15 Marca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Witaj, model wygląda na prawde fajnie Bardzo podoba mi się wnętrze, fajnie, że opanowałeś kładzenie kalek, wychodzi na prawdę świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Ręce mi opadły. Cudo wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Małe "ale" - nadlewki połączenia form na drążku zmiany biegów do zeszlifowania i będzie "cacy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 15 Marca 2010 Autor Share Napisano 15 Marca 2010 Małe "ale" - nadlewki połączenia form na drążku zmiany biegów do zeszlifowania i będzie "cacy" wuen, lewarek jest wlozony na "sucho", nadlewka "pojdzie" pod papier scierny. Czekam na metalowe zapinki pokrywy silnika i tylnej klapy : ) JAY_R, Diesel fan - dzieki za slowa uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi