Szymeeeek Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 mam pytanko jakim środkiem moge model wyczyścić z farbek humbrola a jednocześnie zrobić tak rzeby klej puścił i model cały się rozklejił???? Quote
kozi84 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 wrzuc do kreta a farba zejdzie , sam tak robie, w 5 minut i farby nie ma:) Quote
kozi84 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 tego nie wiem ja zawsze nozykiem leko podcinam... Quote
Szymeeeek Posted December 29, 2006 Author Posted December 29, 2006 kozi ja też tak robie tylko model ma 584części plus blachyi jest juz zrobiony tylko zle go skleiłem i chce go na nowo zrobić Quote
gulus Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Tylko rozcinanie. Pomyśl: skoro sklejasz dwa elementy klejem :do plastików:, to ich działanie polega na tym, że rozpuszczają sąsiadujące powierzchnie i łaczą je. Jeżeli potraktujesz je jakąś substancją, co rozpuszcza spoinę, to równocześnie rozpuścisz też i same sklejone elemenety. Inna sprawa jeżeli sklejałeś plastik za pomocą kropelkopodobnych klejów - w takim przypadku po włożeniu do kreta części się rozpadną (albo znacznie się poluzuje skleina). Quote
Szymeeeek Posted December 29, 2006 Author Posted December 29, 2006 kurde myślałem o tym ale myślałem że szanowni koledzy modelarze mają jakiś magiczny patent Quote
gulus Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Ale blaszki przyklejone cyjanoakrylem powinny odpaść (mi odpadły, jak moczyłem model w krecie). Quote
Szymeeeek Posted December 29, 2006 Author Posted December 29, 2006 och kamień spadł mi z serca bo blaszki są w cholere drogie a ja mam mały budżet jak chyba każdy z na co nie??? Quote
Michał94 Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Szkoda bo mam BF 109 w opłakanym stanie, generalnie chodzi o malowanie, a gdyby mi się rozpadł na części to by była bajka bo bym mógł mu kokpit pomalować. Quote
Recommended Posts