Szymeeeek Napisano 29 Grudnia 2006 Share Napisano 29 Grudnia 2006 mam pytanko jakim środkiem moge model wyczyścić z farbek humbrola a jednocześnie zrobić tak rzeby klej puścił i model cały się rozklejił???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 29 Grudnia 2006 Share Napisano 29 Grudnia 2006 wrzuc do kreta a farba zejdzie , sam tak robie, w 5 minut i farby nie ma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 29 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2006 a żeby klej puścił????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 29 Grudnia 2006 Share Napisano 29 Grudnia 2006 tego nie wiem ja zawsze nozykiem leko podcinam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 29 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2006 kozi ja też tak robie tylko model ma 584części plus blachyi jest juz zrobiony tylko zle go skleiłem i chce go na nowo zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 29 Grudnia 2006 Share Napisano 29 Grudnia 2006 Tylko rozcinanie. Pomyśl: skoro sklejasz dwa elementy klejem :do plastików:, to ich działanie polega na tym, że rozpuszczają sąsiadujące powierzchnie i łaczą je. Jeżeli potraktujesz je jakąś substancją, co rozpuszcza spoinę, to równocześnie rozpuścisz też i same sklejone elemenety. Inna sprawa jeżeli sklejałeś plastik za pomocą kropelkopodobnych klejów - w takim przypadku po włożeniu do kreta części się rozpadną (albo znacznie się poluzuje skleina). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 29 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2006 kurde myślałem o tym ale myślałem że szanowni koledzy modelarze mają jakiś magiczny patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 29 Grudnia 2006 Share Napisano 29 Grudnia 2006 Ale blaszki przyklejone cyjanoakrylem powinny odpaść (mi odpadły, jak moczyłem model w krecie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 29 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2006 och kamień spadł mi z serca bo blaszki są w cholere drogie a ja mam mały budżet jak chyba każdy z na co nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał94 Napisano 5 Stycznia 2007 Share Napisano 5 Stycznia 2007 A czy humbrol to klej cyjanoakrylowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 5 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2007 klej wamoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 5 Stycznia 2007 Share Napisano 5 Stycznia 2007 A czy humbrol to klej cyjanoakrylowy? Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał94 Napisano 5 Stycznia 2007 Share Napisano 5 Stycznia 2007 Szkoda bo mam BF 109 w opłakanym stanie, generalnie chodzi o malowanie, a gdyby mi się rozpadł na części to by była bajka bo bym mógł mu kokpit pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi