Dexter Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Witam, Dam tu szybki warsztat z powstawania figurki Leogante. Już ją zacząłem robić i jest zagruntowana. Zacząłem też pierwsze paćkania. Jak przeschnie troszkę, dam pierwsze poglądowe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jam ci to Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 To czekam na fotki, bo figurka jest naprawdę piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 A oto i fotki. Słabo widać zdetalowanie bo nałożyłem już farbę podkłądową. Całość bambetli: Body: Skrzydełka: Figurkę będę robił w miarę szybko bo córka strasznie marudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Witam. Czekam na kolejne fotki z warsztatu, figurka wygląda obiecująco. Skrzydła zamierzasz malować tak jak skórę czy bardziej kolorowo . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 1 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2010 Troszeczkę popracowałem i nałożyłem mniej więcej kolory podstawowe. Przynajmniej ich część. W moim założeniu figurka nie będzie jakoś specjalnie barwna i tak błyszczy się kolorami pancerza. Skrzydła będą ciemne, czarne miejscami tylko przechodzące (prześwit) białych piór, ale tylko z przodu. Tył będzie prawie całkowicie czarny. Chyba że mi się zmieni. Foto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2010 Chwilowa "awaria" nadgarstka spowodowana poznaniem siły grawitacji skutecznie wyeliminowała mnie na jakiś czas z modelowania :( ...ku rozpaczy córki czekającej na swego "aniołka". Dalsze relacje z malowania jak tylko dam radę pozostawić prostą kreskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2010 Mimo kontuzji, troszkę bodłubałem przy figurce: Foto 1: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 To się nazywa poświęcenie. Może jest jeszcze za wcześnie, ale jaką planujesz podstawkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2010 Podstawką prawdopodobnie będzie lub stary nagrobek, lub alabastrowa grecka kolumna. Zobaczę jak mi nagrobek wyjdzie Kurcze, na tym najnowszym foto nie widać cieniowań, za silny był błysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Witam. Z tym nagrobkiem może być ciekawie, może warto się pokusić o wystającą rękę spod ziemi obok niego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 Wojtku, nagrobek będzie. Muszę tylko okiełznać płytę gipsową. Testuję też zachowanie siępewnej substancji bo mam w planach lekko krwawą scenkę Jak się uda to mam nadzieję że będzie efekciarskie cięcie Z samą figurką zostało sporo do zrobienia. Tunika, zapięcia, nagolenniki, włosy, twarz, zbroja i miecz, skrzydełka też potrzebują lekkiego dopieszczenia. A oto kolejny etap prac: Z widokiem przodu skrzydełek: Tył skrzydełek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 Troczę pociągnąłem warsztat do przodu. Zostało kilka detali, ale to już w przyszły weekend. Powstała podstawka. Na razie firurant się o nią opiera, docelowo stanie na niższej kolumnie. Ciężar skrzydeł uniemożliwia przyklejenie chwilowo Leoganta w miejscu docelowym. Podstawka jak na razie jedyniepomalowana wstępnie. Sporo do zmiany. Co będzie jako grunt - nie mam zielonego pojęcia. Foto 1: Foto 2: Teraz trwają prace nad podstawką. Figurka powstaje dla i pod dyktando mojej córki, zatem różni się od mojej własnej wizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2010 Koniec. 1: 2: Jutro fotki bez flesha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi